Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opasan meningitis C: Tek joj je 10 mjeseci, a bori se za život...

Kia Gott ima tek deset mjeseci, a već je na samrti. Naime, zbog opasnog meningitisa C ostaje bez udova. Već joj je amputirana ruka, a još joj prijete amputacija noge i gubitak osjetila...

Malena Kia Gott boluje od rijetkog i agresivnog oblika meningitisa C zbog kojeg joj je amputirana ruka, a uskoro će ostati i bez noge.

Djevojčici je tek 10 mjeseci, a liječnici tvrde da bi mogla još izgubiti vid i sluh uz 90-postotno oštećenje mozga, piše Daily Mail.

Njezini roditelji, Vikki i Paul, odvezli su je u bolnicu prije četiri tjedna sa simptomima visoke temperature, no otkrilo se da je situacija puno ozbiljnija. Mama Vikki želi upozoriti na posljedice ove opasne upale.

- Znamo da je loše, no ne možemo shvatiti da nas ne može ni čuti ni vidjeti. Tu i tamo tek zijevne i okrene glavu, kažu očajni roditelji iz engleskog West Yorkshirea. Iz bolnice su priopćili kako im je ovo najgori slučaj meningitisa C u zadnjih 25 godina.

Foto: Just Giving

Cjepivo protiv meningitisa za djecu staru do 12 tjedana ukinula je britanska Nacionalna zdravstvena služba u srpnju prošle godine. Na internetskoj stranici JustGiving dosad je skupljeno više od 13 tisuća funti za pomoć nesretnoj Kiji.

Meningitis je upala zaštitnih ovojnica koje obavijaju mozak i leđnu moždinu, a upalu mogu prouzročiti infekcije virusima, bakterijama ili drugim mikroorganizmima.

Komentari (14)
  • Prestrasno i pretuzno :-( niste normalni sto to objavljujete ima i ljudi koji nemogu takvo nesto vidjeti

    29. 10. 2017,   21:18
  • Makli ste mi komentar uz opomenu, ali nije mi problem pričekatjoš koju minutu da odete spavat, pa da vam rečem šta mislim o ovim člancima i onome ko ih piše.

    29. 10. 2017,   21:15
  • Strašno i žalosno za vidjeti ali vi iz 24 sata stvarno nemate granice ispod koje se ne ide.

    29. 10. 2017,   21:13