Obavijesti

News

Komentari 70

‘Opasan sam’: Tijelo žene u jami je poruka i upozorenje...

‘Opasan sam’: Tijelo žene u jami je poruka i upozorenje...
4

Pokopali su žrtvu: Anicu Buila (46) iz Petrovaca pokopali su u subotu na mjesnom groblju u Ivankovu. Ispratilo ju je 200 ljudi. Njezina supruga Zorana (50) sumnjiče da ju je ubio

VIDEO

Uz jecaje četvorice sinova shrvanih tugom na mjesnom groblju u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca pokopali su Anicu Buila (46) iz Petrovaca.

Sve do prije nekoliko dana četiri sina nadala su se da će pronaći majku, kojoj se još u lipnju gubi svaki trag. No policijska potraga otkrila je da je nesretnu ženu vjerojatno ubio muž nasilnik, Zoran Buila (50), koji ju je potom zamotao u deke i ubacio u septičku jamu u dvorištu njihove kuće u Petrovcima.

- Užasan zločin htio je prikriti tako što ju je ubacio u drek, u kojemu je bila mjesecima, ali je sada došlo vrijeme da je dostojno pokopamo, da nađe svoje mjesto uz nebeskog oca - rekao je u molitvenom govoru nad lijesom pokojnice ivankovački župnik. Kao ni mnogi drugi mještani, nije mogao sakriti ogorčenje počinjenim zločinom.

'Zamotao joj je tijelo u plahtu, oblijepio trakom, bacio u jamu'
'Zamotao joj je tijelo u plahtu, oblijepio trakom, bacio u jamu'

Sinovi Anice Buila hodali su iza njezina lijesa. Iako je dvojicu dobila u prvom braku, a dvojicu u braku sa Zoranom, svu četvoricu othranila je jednako, pod istim krovom, onim Zorana Buile, kamo se preselila prije 24 godine.

- Mama je bila žena koja je puno trpjela, uglavnom zbog nas, a sad ju je to koštalo života - kazao je sin Ivan Smolčić. Iza njih bili su Aničini roditelji, majka Ljerka i teško bolesni otac, koji su tjednima sumnjali da im je zet ubojica. Više od 200 ljudi ispratilo je Anicu, među njima i oni koji su godinama dobro znali što se događa u toj obitelji, ali o tome nisu nikome govorili.

Nije ovo prvi slučaj da ubojica, želeći se riješiti tijela i prikriti zločin, žrtvu zadrži u neposrednoj blizini. Jasmina Dominić 19 je godina bila u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, gdje je živjela. Ženu (55) iz Zagorja u srpnju je ubio sin (35) i pokušao je strpati u škrinju. Javnost je 2015. šokirao zločin kraj Vrbovca. Otkrilo se da su žena (39) i njezin ljubavnik (30) dvije godine ranije ubili njezina muža (41) i tijelo bacili u bunar na početku ulice.

'Smiljana će na sudu šutjeti i neće teretiti tatu Martina...'
'Smiljana će na sudu šutjeti i neće teretiti tatu Martina...'

Doc. dr. sc. Ante Bagarić, pročelnik Zavoda za liječenje bolesti ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče, kaže da je odbacivanje tijela u septičku jamu, koja se nalazi odmah kraj kuće, svojevrsna poruka drugim članovima obitelji da je opasan.

- Što je žrtva bliže, to je opasnost veća, prijetnja je veća. Tako se u obitelji stvara pokornost, strah, pokazuje se što se može dogoditi ako se neće pokoriti. To govori i o želji za potpunom kontrolom nad žrtvom - smatra dr. Bagarić. Ističe da ne postoje hladnokrvni ubojice.

- Koliko god se netko činio hladnokrvan, osoba ima ogroman strah i osjećaj krivnje, zna što je učinila i pokušava stvoriti lažnu formu misleći da žrtva, ako je blizu, nije ubijena. Nema je i ne smeta više, ali je tu u blizini - pojašnjava. Iz ovog što dosad znamo vjeruje da je ubojica bio ubrojiv u vrijeme počinjenja.

Pokretanje videa...

01:16

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović