Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opasna salmonela: Roditelji i djevojčice još se liječe u bolnici

None Foto: Zeljko Hladika/24sata

Dvije djevojčice još moraju ostati u bolnici. No ni roditelji nisu otišli kući, što nam je potvrdio prof. dr. Josip Begovac. Čeka se da se i djevojčice oporave pa da cijelu obitelj otpuste zajedno

Predrag i Bosiljka Vidović iz Bregane trebali bi se u srijedu vratiti kući iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Njihove dvije djevojčice, kod kojih su liječnici, kao i kod roditelja, potvrdili salmonelu moraju ostati u bolnici. No ni roditelji jučer nisu otišli kući, što nam je potvrdio prof. dr. Josip Begovac, predstojnik Klinike. Čeka se da se i djevojčice oporave pa da cijelu obitelj otpuste zajedno.

Još nema rezultata obdukcije petog člana obitelji, dječačića Mirka (5), kojega su roditelji prije osam dana pronašli mrtvog u krevetu. Cijela obitelj se zarazila salmonelom.

Uzorci koje su uzeli epidemiolozi su pokazali da je kuća bila kontaminirana te da je salmonela bila prisutna u više uzoraka hrane i na gotovo svim uzorcima briseva kućnih površina. 

Jaja nađena u kući pozitivna su na salmonelu, ali ona s polica iz istog trgovačkog lanca zdravstveno su ispravna.

Komentari (35)
  • Gospodine, pomozi....!

    19. 10. 2016,   11:51
  • Žao mi je ove obitelji ali ne vjerujem da je krivac trgovački lanac.Oni su prodali na tisuće tih jaja i nitko osim njih se nije otrovao

    19. 10. 2016,   12:01
  • Ako je hrvatska pravna država ,a osobno vjerujem da jest onda nikako ne može proći prvo izvješće inspekcije gdje se blati i optužuje obitelj za neuredan život jer je previše proziran i očigledno je pristran neću reći kome i zbog čega već će se provesti prava istraga protiv pravih počinitelja te ih privesti u lancima pred sud jer ako se škart prodaje onda treba i odgovarati za to bez obzira o kome se radi !!!!!

    19. 10. 2016,   11:44