Obavijesti

News

Komentari 3

Opasni građevinski radovi u Rijeci: Urušile se fasada i skela

Opasni građevinski radovi u Rijeci: Urušile se fasada i skela
1

Dio fasade i građevinska skela urušili su se 22. studenoga 2018. tijekom prenamjene bivše glavne zgrade pošte u Rijeci u robnu kuću. Pali su na vrlo prometnu Adamićevu ulicu

VIDEO

Trojica odgovornih osoba za građevinske radove na rekonstrukciji zgrade u Rijeci, pri čemu se urušila fasada i građevinska skela na obližnju Adamićevu ulicu, optuženi su za kažnjiva djela opasnih građevinskih radova na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana starosti 38, 43 i 52 godina, izvijestio je riječki ODO.

Prvookrivljeni je kao glavni inženjer protivno pravilima struke i praksi  od 19. do 22. studenog 2018, svjestan da takvo postupanje može dovesti do posljedice kojom se izaziva opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega, koristio stiropor kao vanjsku oplatu, a on se ne može povezati s unutarnjom oplatom zida pa je nepodoban za opterećenje, stoji u priopćenju ODO. 

Tadašnji nadzorni inženjer za konstrukciju je propustio nadzirati građenje sukladno propisima, iako je znao za neodgovarajuće korištenje stiropora. Nakon što ga je glavni inženjer gradilišta pozvao da pregleda oplatu i konstrukciju upisom u građevinski dnevnik, tereti ga se da je dopustio betoniranje.

Tadašnji glavni nadzorni inženjer se tereti da je potpisao stranice građevinskog dnevnika, znajući da nema potrebna znanja i da nije mjerodavan za pregled konstrukcije. Time je, iako neovlašten, omogućio daljnje betoniranje, izvijestilo je ODO u Rijeci.

 Dio fasade i građevinska skela urušili su se 22. studenoga 2018. tijekom prenamjene bivše glavne zgrade pošte u Rijeci u robnu kuću. Pali su na vrlo prometnu Adamićevu ulicu, a pukim slučajem nije oštećeno ni jedno vozilo niti je bilo ozlijeđenih osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.