Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Opasnost u kuhinji': Zabranili mu na fakultet jer je - patuljak!

None Foto: Profimedia 3

Louisovoj mami Paulini (56) rekli su da bi se i tako uzalud školovao kad ga niti jedan restoran ne bi htio zaposliti. 18-godišnjaku je cijela situacija vrlo ponižavajuća, kaže da se ne osjeća kao dio 'pravog svijeta'

Louis Makepeace (18) iz Velike Britanije htio bi biti kuhar i školovati se za to zanimanje, no uprava škole Heart of Worcestershire College, toliko ga je ponizila, kaže, da više ne vjeruje u svoje snove. 

384139680 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Naime, Louis je visok samo 116 centimetara jer ima dvarfizam, pa ga je uprava škole proglasila sigurnosnim rizikom. Mogao bi se petljati drugima pod noge, kažu, smetao bi u kuhinji. Louisovoj mami Paulini (56) rekli su da bi se i tako uzalud školovao kad ga niti jedan restoran ne bi htio zaposliti. 

384139626 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- To me jako uznemirilo, silno sam se želio školovati. Trebali bismo imati jednake prilike, a ne daju mi da radim što volim. Jednostavno nisu spremni za prilagodbu kao što je spuštanje radnih površina kako bih mogao pohađati nastavu - rekao je, prenosi Daily Mail. Njegova majka predložila je da Louis kuha kod kuće dok se kabinet u školi ne prilagodi, no odbili su ih i kazali kako bi 18-godišnjak smetao ostalima i 'išao im pod noge'.  

384139711 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Makepeaceau je to snažno poljuljalo samopouzdanje, i da se osjeća kao da je isključen iz pravog svijeta.

Komentari (67)
  • Skoro za sva zanimanja postoje ogranicenja i preduvjeti koje je potrebno zadovoljiti. Nitko nece reagirati na cinjenicu da djevojka visoka 160 cm ne moze biti manekenka-to cemo vidjeti kao banalnost, a ovdje naravno "padamo" obzirom da je rijec o patuljku.

    28. 8. 2018,   07:57
  • Tužno... Doduše, ima jedna realna smetnja: čovjek nižeg rasta nema brz pregled svih lonaca i posuda u kojima se nešto kuha ili sprema, a to je vrlo bitno pri spravljanju hrane.

    28. 8. 2018,   08:07
  • Ma daj molim te, najbolje da ga fakat uzmu. Što bi okolo sa ovom klupicom šetao? Ili ih imao 5-6 u kuhinji? Pa ne kuha kuhar na jednoj ploči, niti radi na jednoj površini nego na nekoliko istovremeno. Da bi kod nas upisao srednju školu za kuhara mora proći liječnički, među ostalim i koordinaciju. Najbolje da trapavi učenik po štednjaku lovi padele sa vrelim uljem, to nek doma radi. Jeste li ikada vidjeli profesionalnog kuhara kako skače po cijeloj kuhinji? Ko bi ovome dodavao padele ili bilo što sa stalaže? Konvektomati znaju biti visoko čak i za žene ili nešto niže muškarce a kamoli za "ljude nižeg rasta" (da ne kažem patuljke). Jelste li vi normalni.

    28. 8. 2018,   07:21