Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opatija: Učenik nožem napao profesore i kolege?

None Foto: Danilo Pavletić

Prema riječima jednog od zabrinutih roditelja, nekoliko profesora i učenika sakrilo se u dvoranu za tjelesni odgoj i čekalo dolazak policije

Učitelji, pedagog, psiholog i razrednik morali su pridržati i smiriti I. D. (12), učenika osnovne škole Dr. Andrije Mohorovičića u Matuljima koji je jučer izgubio kontrolu i napao kolege. Roditelji tvrde da je dječak iz petog razreda razbijao po školi, tukao ostale učenike, prijetio nožem i da mu to nije prvi put. Ostala su se djeca prestrašeno skrivala po školskim prostorijama. Na kraju su pozvali policiju. RavnateljicaAstrid Kuzman negira da je problematični đak imao nož, no odlučila je zatvoriti školu do utorka. Želi, kaže, zaštititi djecu dok se situacija ne riješi.
- Riječ je o problematičnom djetetu koje je već prije dvije godine tuklo djecu u školi - ističe ravnateljica. Dječak živi s ocem i ima problema u obitelji.
U ponedjeljak će održati izvanrednu sjednicu učiteljskog vijeća, na koju su pozvani školski odbor, roditeljsko vijeće, Ured državne uprave PG-a, centar za socijalnu skrb Opatija, prosvjetna inspekcija i policija.

Komentari (10)
  • Možda bi se trebalo malo više pozabaviti tom školom i ravnateljicom! - učenik je bio kod gospođe Astrid krizman u prvom razredu kada mu je umrla majka i kad je učiteljica trebala pokazati razumjevanje i pomoći tom djetetu dotična je dijete tjerala van i ponašala se kao kočijaš, djeci govorila ružne riječi što joj ni danas nije strano, - gospođa ravnateljica je u ovoj godini primila novu učiteljicu između 20 kandidaza na neodređeno vrijeme iako je učiteljica, što je cijelo selo pa i ravnateljica sigurno znala, u petom mjesecu trudnoće i već sada ide na porodiljski. - ravnateljica sigurno nije znala pa je jadna naivno odabrala i Helios osiguranje za djecu, a direktor u osiguranju je muž od trudne učiteljice - UZROKN problema u toj školi bi trebalo potražiti u ravnateljici

    26. 10. 2007,   20:03
  • Svako ponašanje je naučeno,pa tako djeca uče iz okoline u kojoj žive...obitelj je okolina koja utječe na djetetovo ponašanje, u ovom slučaju dijete uči od oca sa kojim živi...ovo dijete treba pomoć!!! Strašno je to što se događa po školama,al djeca nisu kriva,krivi su roditelji!!!

    26. 10. 2007,   19:23
  • Odgoj djece je bitan za ponašanje...

    26. 10. 2007,   18:49