Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Operacija je prošla u redu, a potom mu je pozlilo i umro je

Komentari (67)
  • Kod nas protokoli služe da nakon ovakvih stvari može se reći " sve je bilo po protokolu i pravilima struke" . . U svakoj normalnoj europskoj državi operirani pacijent ide u sobu za buđenje-s razlogom se zove soba za buđenje i postoji kao takva, postoje čak i liste koje se ispunjavaju u toj sobi i postoji čak i bodovni score prema kriterijima koji pacijent mora ispuniti da bi mogao na odjel. . anesteziološki tim koji je bio na operaciji ne može vršiti stalni nadzor nad operiranim pacijentom jer je vec sljedeci u sali spreman za iducu operaciju i tako u krug. Rani postoperativni i postanestezijski nadzor u bilo koje doba dana/noci/vikenda/blagdana sa potrebnom opremom i educiranim kadrom su minimum minimuma koji se mora svima omogućiti . . Milane, jel teško omogućiti prostor od 6m2 ili jedan monitor na svaki decentralizirani odjel koji košta ko pola retrovizora na tim vašim u§ranim autima?

    11. 9. 2019,   00:05
    • Ne moze jer nasa radisna vlada se mora vozit u audiu 3.0 tdi quattro umijesto u npr 2.0 tdi skodi superb koje je duplo i troduplo jeftinija a nudi jednako prostora

      11. 9. 2019,   00:49
    • Mali mi mora na vađenje 3. krajnika. Dječak, 4god. Nakon ovoga - ne znam što ću, majke mi moje. Di ga odvesti, a da sam sigurna da NEĆE biti ovakvih propusta i što napraviti? Čitam tvoje komentare, još od prvog članka (di si napisao da si te struke) i pitam se - zašto naši "cijenjeni" ministri nemaju, barem upola, stav i mišljenje kao ti... !? Ako vidiš ovaj moj komentar, može pitanje? Jeli pametnije zahvat obaviti privatno ili u bolnici (konkretno kbc Split)? Privatno mislim da bi dobio bolju postoperativnu brigu, ali me strah onoga "što ako se zakomplicira nešto, pa zatrebaju i druge "grane" medicine" (a toga kod privatnika nema). (kardiolog ili slicno)...

      11. 9. 2019,   00:51
    • ♡Apple♡Blossom♡ _ gledaj, bio sam na ne znam koliko tih operacija tonzila gdje i jesu djeca te dobi i mogu ti reci da stvarno svatko odradi svoj posao stručno i bez ikakvih sumnji sa sigurnošću mogu reći da će svatko to napraviti kako treba . .nikad nije bilo nikakvih problema, ja sam samo govorio opcenito o situaciji u državi pa tako i u zdravstvu. . .to stvarno je rutinska operacija. . Toga svega je bilo i prije 50 godina samo sto nije bilo interneta i nisu se svakave dezinformacije mogle plasirati sa lica mjesta u medije. . .ovo je slucaj za koji još ne znamo što se dogodilo. . U tim velikim centrima tipa zg,st,os,ri stvari i funkcioniraju jos kako treba , ja sam se vise fokusirao na male bolnice koje nemaju sve dovoljne uvjete i kad bi moje dijete moralo na op.sigurno bi isao ili u zg,ri,st,os, ne zbog toga sto mislim da bi to netko bolje tamo napravio nego u mom mjestu nego bas zbog tih uvjeta. . Cini mi se puno ozbiljnije . A s obzirom da se radi o malom djetetu vjerojatno ce ti biti omoguceno odmah iza zahvata biti s njim u sobi. . .sretno

      11. 9. 2019,   01:30
    • Uh... malo si me utješio... Mora ići, baš MORA. Kašlje jadničak već 7mj, obišli Srebrnjak, privatnike, nema što nismo... Primao terapije "na slijepo" (što me nerviralo strašno) za sve i svašta (od alergija, upala grla do GERB-a i slično) i ništa nije pomoglo. Ostao samo taj 3.krajnik. Ne mogu ga gledat svakodnevno kako kašlje i smeta mu, a strah me "narkoze" ko vraga 😖 Da mogu, dala bi da mene operiraju 10x, samo da on ne mora, al' jbg... sve ti je jasno :) Otići ćemo još jednom privatno na ORL, da mi potvrde (ako je stvarno) uvećan taj 3. krajnik, a onda sve u Božje i doktorske ruke 🤷🏻‍♀️ Hvala ti od ❤!

      11. 9. 2019,   01:47
    • Apple Blossom...Kako je iron rekao nemate se čega bojati, to je stvarno jedna rutinska operacija i vjerujte da će svi dati sve od sebe da prođe sve u najboljem redu. Moj sin je imao operaciju 3-će mandule i prošlo je sve super...Operacija je bila u OB Koprivnica..Iako je i mene bilo strah ispočetka, pun sumnji u sve, gdje sam isto razmišljao kao i vi na kraju se moj strah pokazao neopravdanim Hvala Bogu..ali eto svi mi kao roditelji se brinemo i to je jače od nas. Tako da je i u najboljoj klinici na svijetu uvojek će postojati ono: a što ako?...Vjerujte u dobro i dobro će biti! Puno sreće...

      11. 9. 2019,   06:33
    • Ne znam, ja sam uvijek kriticna prema nepravdi, ali reci cu svoje iskustvo. Djete smo operirali sa 8g., dva puta u HR i jednom ovdje u Njemackoj, jer smo preselili. Mogu reci da se u HR ljecenje od djetetova rodjenja odvijalo u savrsenom redu, nista losije ili neprofrsionalnije nego i ovdje. Istina, ovdje je sve modernije, krace se ceka na termine, ali u sustini smo bili zadovoljni na obje strane. Znam, svaki slucaj je izoliran, i me usporediv...ali eto, nije nemoguce da se zakomplicira. Frendici je tata na ritinskoj opersciji skidanja mrene s ociju umro tijekom operacije. Jednostavno,dogodi se.

      11. 9. 2019,   08:17
    • Apple Blossom moj sin je roden sa srcanom greskom i prije 3 godine je iako je pod povecanim rizikom operirao krajnike i to sva 3. Sve je proslo u najboljem redu, nadam se da sam Vas bar malo utjesila.

      11. 9. 2019,   08:51
    • Iron_man moj klinac je uklanjao sva 3 krajnika u Zg. Roden je sa srcanom greskom i samim time je pod povecanim rizikom. Nakon operacije nije boravio u nokakvoj sobi za oporavak, stovise isti dan je otpusten kuci nakon pregleda.

      11. 9. 2019,   09:09
    • Otac mi je dva puta operiran na sušaku operacija tumora mozga i jednom u avianu i nikada nije boravio u nikakvoj sobi za oporavak. Nakon operacije isao u JIL i tamo boravio oko 12 dana , ne sicam se tocno.

      11. 9. 2019,   11:08
    • Apple pa probajte propolis nakapat na med i nataste oojest 20 min prije jela.

      11. 9. 2019,   14:01
  • ništa bolnije i tužnije nije nego kad roditelji sahranjuju svoje dijete. rip

    11. 9. 2019,   10:34
  • Bol tuga jad. Sućut obitelji.

    10. 9. 2019,   22:28
  • Operacija uspjela pacijent umro. Stara poznata prica.

    10. 9. 2019,   23:00
  • Operacija je prošla u redu, a potom mu je pozlilo i umro je,,,, onda nije dobro prosla

    10. 9. 2019,   23:11
  • Nitko ne spominje što je bilo u infuziji. Ako je bio neki narkotik to je potpuno pogrešno za takvu vrstu operacije. Ja sam anesteziolog sa 40 godina prakse u USA sa stotine takvih operacija. Prije početka Reza a pod anestezijom ubrizga se dugotrajni lokalni anestetik a u toku operacije dade se kratkotrajni narkotik da se pacijent mirnije probudi. Nakon toga sve što treba u toku nekoliko dana je acetoaminophen p.o. Inače nema potrebe da prespavaju u bolnici poslije takve operacije , čak ni odrasli, osim u vrlo rijetkim slučajevima . Po mom mišljenju ovo je slučaj obstruktivne sleep apneje koja je uzrokovala gušenje. Otok u grlu kao posljedica učestalih infekcija ,kirurške traume, možda i pretilost , ostatak anestetika, a neznan sto je bilo u infuziji ili dali je korišten long Acting narkotik u toku operacije. Ima slučajeva u literaturi da su ljudi umirali i 10-sati i duže poslije operacije. Ako netko ima OSA mora biti pod monitorima preko noći ili duže .

    11. 9. 2019,   09:33
    • Sto je OSA?

      11. 9. 2019,   14:03
    • Obstructive sleep apneja Ljudi koji imaju OSA prestanu disati u snu. To supruzi prvi opaze da im muž ili žena imaju duže pauze bez disanja kod hrkanja. Stanje pogoršava ležanje na leđima , Pretilost , kraća brada, veći jezik, sedativi, narkotici, anestetik , a postoji i centralni OSA kad je dišni centar u mozgu poremećen. Dovodi do dnevnog umora, visokog tlaka, poremećaja srčanog ritma Itd . Ti ljudi spavaju sa maskom preko usta ili nosa koja pumpa zrak obogaćen kisikom svaki put kad udahnu.

      11. 9. 2019,   15:54
  • j€bate kak je krenulo još se bumo sami operirali

    10. 9. 2019,   22:39
  • Nitko ne zna tko je slijedeći ? Narode , probudi se.

    11. 9. 2019,   09:47
  • Slusajuci i prateci tu situaciju u zdrastvu,pitam se gdje se to dogada u euvropskoj drzavi...nasi lijecnici i sestre su nesto posebno,sveto jer u kakvim uvjetima i u kojem broju oni moraju ispunjavati normu je nemoguca misija....ljudi,djeca nam umiru mi sutimo,strasno...ljudi sa rakom cak i do mjesec dva cekaju konkretnije pretrage ,ljecnici se prepucavaju,premalo ih je ....mladi nemaju iskustva...ZA STO MI PLACAMO ZDRASTVO?AKO ZELIS na vrijeme pregled odi privat i plati ako imas novac ako ne umri druge ti nema...to je genocid na narodom.....

    11. 9. 2019,   09:12
  • Koliko mi je poznato operacija krajnika je ostaje otvorena rana-pacijent se mora držat budnim i poleći na stranu jer jako puno djece se ugušilo u spostvenoj krvi!!!

    11. 9. 2019,   09:15