Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Operirali čovjeka drvo koji je zarastao u bradavice

None Foto: 24sata/ilustracija 4

Dede Koswara (37) iz Indonezije 20 je godina živio prekriven bradavicama koje liče na granje, a prekrile su mu ruke i noge. Sada može hodati

Čovjek drvo iz Jave nada se vjenčanju nakon što su liječnici na njemu izveli četiri komplicirane operacije kako bi mu konačno vratili normalan život. Dede Koswara (37) iz Indonezije 20 je godina živio prekriven bradavicama koje liče na granje, a prekrile su mu ruke i noge. Dede sada konačno može hodati i koristiti se rukama bez bolova. Može ponovno vidjeti oblik svojih prstiju na nogama nakon što su mu liječnici otklonili gotovo dva kilograma bradavica. Dede se nada povratku normalnom životu nakon još dviju operacija kojima mu liječnici planiraju neoštećenu kožu presaditi na ruke, noge i lice.
- Prvo što želim je ozdraviti i naći posao. A jednog dana, tko zna? Možda naći djevojku i vjenčati se - kaže Dede. Cijela noćna mora počela je kada je Dede kao 15-godišnjak posjekao koljeno. Malena bradavica stvorila mu se na mjestu rane i počela se širiti. Morao se odreći graditeljstva i, kako bi preživjeo, pridružiti se putujućem cirkusu nakaza. Kada je prestao moći uzdržavati obitelj, napustila ga je žena s kojom je bio u braku deset godina te je sa sobom povela i dvoje djece. Liječnici su zaključili kako je za bradavice kriv HPV, a posebno Dedeov slab imuni sustav koji ga nije mogao obraniti od virusa.

Komentari (7)
  • strasno..uh!!!

    12. 4. 2008,   21:50
  • tek kad vidimo ovak nekaj, vidimo kolko smo u biti sretni...stvarno uzas, fakat mu želim da se oporavi

    13. 4. 2008,   04:38
  • Ne daj Boze nikome ovakvog zla!

    12. 4. 2008,   21:33