Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opet dolazi hladna fronta: Od ponedjeljka je moguć i snijeg...

None Foto: Severe Weather Europe/ Pixsell

Od nedjelje će biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilne kiše. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg

Po drugi put ovog mjeseca do naših će krajeva prodrijeti hladna fronta s Arktika. Već u nedjelju će u Europi značajno zahladiti, a početkom tjedna fronta će zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran. Meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju ni snijeg u nizinama i novi mraz. 

HRT-ov Zoran Vakula potvrdio je u svojoj najnovijoj prognozi da će od nedjelje biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilne kiše. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju. 

Foto: Severe Weather Europe

U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju.

U Zagroju pala tuča 

Tek nekoliko dana nakon što je Državni hidrometeorološki zavod poručio kako nije moguća nabava protugradnih raketa već da ćemo se braniti samo prizemnim generatorima, pala je tuča. Tuča je pala u Krapini i okolici, Sv. Križu Začretju, Tuhlju i Krapinskim Toplicama, javlja Zagorje.com.

Ovoga puta tuča nije bila prevelikih razmjera, no zasigurno je učinila štete na usjevima.

Tema: Hrvatska

Komentari (36)
  • kako je krenulo za svi svete će bit najbolje da se ode na more😀😀

    10. 5. 2019,   23:14
  • Vakulina honorarna suradnica, Proročica Minđa otišla u toplije krajeve.

    11. 5. 2019,   08:20
  • Sve stiže na naplatu.Što je trebalo biti u 3 i 4 mjesecu sad je stiglo.

    10. 5. 2019,   21:28