Obavijesti

News

Komentari 113

Opet kaos na Bregani: Putnici na granici čekaju i do pet sati!

Opet kaos na Bregani: Putnici na granici čekaju i do pet sati!
9

I na ulazu i na izlazu iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bregana autobusi puni putnika čekaju i po nekoliko sati. Na ostalim prijelazima situacija je nešto bolja, a HAK savjetuje prelazak manjim prijelazima.

VIDEO

Nakon što je početkom mjeseca uvedena sustavna kontrola na schengenske granice, čekanje na graničnim prijelazima, posebno onima prema Sloveniji, drastično se produljilo. Nerijetke su tako situacije u kojima autobusi puni putnika na provjeru čekaju i po četiri ili više sati, a nešto slično očekuje se i u narednih nekoliko dana s obzirom na produljeni vikend. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prisjetimo se već ranijih apsurdnih gužvi

Pokretanje videa...

00:28

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nove gužve na Bregani: 'Čekamo od pola 6. Svi smo ludi od čekanja' Više na http://bit.ly/2oI6l8u Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on Saturday, April 29, 2017

Što se autobusnog prometa tiče, na Bregani se trenutno čeka po pet sati i to u oba smjera, javlja HRT. Na ostalim je graničnim prijelazima također zabilježen pojačani intenzitet prometa, a čeka se između 20 minuta i sat vremena. 

Svim vozačima koji će izvan Hrvatske putovati u smjeru Slovenije HAK preporučuje izbjegavanje većih graničnih prijelaza - Bregane, Rupe, Kaštela i Macelja. 

- Vozači neka za prelazak granice koriste manje granične prijelaze gdje je manja gustoća prometa. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze:Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi: Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje, Harmica, javlja HRT.  

Inače, slovenski mediji u subotu znatnu pažnju posvećuju predviđenom sastanku slovenskog i hrvatskog premijera u vezi s rješevanjem pitanja gužvi na granici što ih je uzrokovala nova europska uredba posvećena većoj sigurnosti.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je kasno sinoć za Slovensku televiziju da pitanje pojačanog nadzora graničnih prijelaza s Hrvatskom za zaštitu schengenskog prostora i povećanje sigurnosti nije bilateralno pitanje.

Hrvatska po njegovim riječima ima problem s izvođenjem kontrola jer nije dio schengenskog prostora i njen program ispunjavanja schengenskih uvjeta još nije prošao evaluaciju, za razliku kako je dodao evaluacije koju su već dobile Bugarska i Rumunjska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora