Obavijesti

News

Komentari 64

Opet pao lički proračun: Kustić pozvao Milinovića na ostavku

Opet pao lički proračun: Kustić pozvao Milinovića na ostavku

Po šesti put je pao proračun Ličko-senjske županije. 11 zastupnika glasalo je 'za', 14 'protiv', a dva zastupnika bila su suzdržana. Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun, rekao je Kustić

VIDEO

Županijska skupština Ličko-senjske županije u Gospiću odlučivala je u ponedjeljak u proračunu. Župan Milinović u predstavljanju proračuna pohvalio se suficitom i saniranim dugovima županije. Pohvalio je i ministra financija Zdravka Marića.

Ovo je šesti put da je proračun pao. Naime, 11 zastupnika glasalo je 'za', 14 'protiv', a dva zastupnika bila su suzdržana. 

- Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun. Župan je trebao imati 17 ruku, mi nismo podržali proračun. Nedostaje puno toga, pogotovo za razvoj Ličko-senjske županije - kazao je predsjednik ličko-senjske Županijske skupštine HDZ-ov Marijan Kustić, piše N1.

- Ne zazivamo izbore, možemo proći bez izbora. Župan ako predloži proračun, sjest ćemo i razgovarati, on može i ne mora predložiti do 10. srpnja proračun. Ne želim da netko prebacuje na HDZ odgovornost za nove izbore. I da se ne prihvati do 10. srpnja neki novi proračun, može proći bez novih izbora - da župan da ostavku, nema izbora. Može se predl novi proračun, da idemo na skupštinu, ili da župan da ostavku, da nema izbor - rekao je Kustić, a Milinović je odgovorio da neće dati ostavku.

- Neću dati ostavku, spremam se za nove izbore i pobijedit ću na njima. Ova županija postaje županija-slučaj. Briga me za HDZ i SDP, ovo ne ide u prilog Hrvatskoj u cjelini. Andrej Plenković do jučer je slovio za jednog od ozbiljnijih kandidata čelne funkcije Europske unije. Onda mu se radi politički problem destabilizacije Vlade zadnjih tjedan dana. Kad ste ozbiljni kandidat pa imate političku destabilizaciju u Hrvatskoj, vaša ozbiljnost kao kandidata pada. Znam da je Vlada predložila neka nova sredstva za proračun Ličko-senjske županije i ovdje se radi politička destabilizacija. Dakle, ja sam opozicija Andreju Plenkoviću. Svaki dobar potez ću podržati, svaki loš kritizirati - rekao je ličko-senjski župan, piše N1. Dodao je kako će predložiti novi proračun.

- Branitelj sam, Oluju trebamo slaviti, ali dati 200.000 kuna Thompsonu da pjeva je previše, nama nužno treba bar jedan tim Hitne pomoći u općini Brinje - oglasio se HNS-ov Zlatko Fumić.

Milinović mu je odgovorio: 'Spustite vi Thompsonu cijenu ako možete, ja sam već spustio za 100.000kn..'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca