Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opet planinarili u 'japankama': HGSS je spasio dvoje Šveđana

None Foto: HGSS 4

HGSS im je dao upute što da rade i krenuo u akciju spašavanja. Dva spasioca došla su do Šveđana i sigurno ih spustila u uvalu do mora te turističkom stazom do Jablanca

Nedjeljni "odmor“ spasioca iz HGSS-ove Stanice Gospić prekinuo je poziv Centra 112 preko kojeg je dvoje švedskih turista zatražilo pomoć. Na stijenama iznad uvale Zavratnica, dvoje turista zaglavilo je pod okomitom stijenom pokušavajući se od mora popeti do vidikovca koji se nalazi iznad uvale, izvijestili su iz HGSS-a. 

Iako postoji označena staza iz uvale prema vidikovcu, nije poznato zbog čega su odabrali teži put.

Gorska služba im je dala upute što da rade i krenula u akciju spašavanja. Dva spasioca došla su do Šveđana i sigurno ih spustila u uvalu do mora te turističkom stazom do Jablanca. 

Foto: HGSS

- Iz uvale prema vidikovcu postoji označena staza, ali nismo uspjeli saznati zašto su oni odabrali „lakši“ put? Vjerojatno su procijenili da je bliže i brže… da, mi volimo kad oni procjene. I gle čuda, ne može se dalje, nema puta, okomita stijena ispred nas i to nije sve, a mi na sebi kroksice i fine sandalice, napisali su spasioci u svom priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti HGSS-ovca

O tom događaju HGSS Gospić je na svom Facebook objavio status koji je izazvao lavine komentara:

- U večernjim satima spašeno dvoje stranih državljana sa stijena iznad uvale Zavratnica... probajte pogodit koju su obuću imali na sebi???

Tema: Hrvatska

Komentari (105)
  • Daj im više naplatite svoj izlazak, pa nek onda idu u japankama kam hoće! Neće se oni naučit pameti dok ih ne opletete po džepu!

    1. 7. 2019,   11:03
  • planinarima i šetačima u japankama treba dobro naplatiti sve troškove akcije spašavanja

    1. 7. 2019,   11:26
  • Život GSS-ovaca bio je daleko lagodniji u ona vremena kad nije bilo mobitela.

    1. 7. 2019,   11:07