Obavijesti

News

Komentari 203

'Opet se pokazalo da imamo stare avione, ali odlične pilote'

'Opet se pokazalo da imamo stare avione, ali odlične pilote'
1

Imamo 12 MiG-ova i zračni prostor nije ugrožen, ali ta borbena sposobnost će trajati do 2024. godine, nakon toga ističu sve licence, rekao je predsjednik Josipović

VIDEO

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ivo Josipović u razgovoru za Dnevnik rekao je kako je i ova zadnja nesreća pokazala da imamo stare avione, ali dobre i pouzdane pilote. Iskoristio je prigodu da čestita pilotu Stanku Hrženjaku.

- Imamo 12 MiG-ova i zračni prostor nije ugrožen, ali ta borbena sposobnost će trajati do 2024. godine,  ali nakon toga ističu sve licence. Iako sa zakašnjenjem, u 2016. godini moramo donijeti konačnu odluku o sudbini našeg ratnog zrakoplovstva. A tako važnu - i financijski i politički - odluku treba donijeti Sabor - naglasio je predsjednik.

- Slažem se s tim da je tu odluku trebalo možda i prije donijeti - rekao je Josipović, pozivajući na nacionalni konsenzus o budućnosti ratnog zrakoplovstva i dodajući da će razgovarati i s čelnicima oporbe jer ga zaista zanima što oni misle. 

U rujnu sastanak Vijeća za nacionalnu obranu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje o odgovornosti ministra obrane pa i njega samog, kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, Josipović je rekao da upravo na tome radi stručno povjerenstvo. Dodao je da treba pričekati do kraja i vidjeti jesu li poštovane sve procedure ili je riječ o tehničkoj pogrešci, te utvrditi odgovornost.

Josipović je rekao kako će se u rujnu sastati Vijeće za nacionalnu obranu koji će razmotriti konačna izvješća i sve aspekte. Predsjednik je najavio da će razgovarati s čelnicima oporbe, ali ne samo o ovoj temi već i o mnogočemu drugom.

Ne postoji potreba za prizemljenjem eskadrile

Na pitanje treba li prizemljiti našu eskadrilu, predsjednik je rekao kako trenutno ne raspolaže ni jednim podatkom koji bi upućivao da postoji potreba za tim.

- Kada bi postojali podaci da borbeni zrakoplovi nisu spremni za let ta bi odluka bila donesena, ali zasad nema indikatora - rekao je Josipović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a