Obavijesti

News

Komentari 80

Opet se zeznuo: Ivica Todorić ipak ne može tužiti državu...

Opet se zeznuo: Ivica Todorić ipak ne može tužiti državu...
1

Čeka izručenje: Ivica Todorić sad nerealno prijeti da će uzeti poreznim obveznicima novac. Optužio je i Martinu Dalić da mu je davala kredite. Još nema informacija kad će biti izručen Todorić

VIDEO

Izborit ću se za istinu i ta istina će dramatično koštati hrvatsku državu. Kroz tužbe ću podići velik, ogroman novac. Ja ću prvi put imati para i prvi put ću moći reći da sam bogat čovjek.

Poručio je to iz Londona Ivica Todorić, koji će sljedeći mjesec biti izručen Hrvatskoj kako bi ga istražitelji ispitali o tome da je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna. U razgovoru za Novu TV bivši gazda Agrokora još je dodao da ni kune od tih tužbi neće zadržati za sebe nego će sve uložiti u Hrvatsku.

I ove izjave su dokaz da Ivica Todorić živi u svom svijetu jer nemoguće je da čovjek koji je živio u dvorcu, imao privatni helikopter, primao mjesečno 70.000 kuna plaće te si tijekom sedam godina isplatio više od 700 milijuna kuna dividendi za sebe tvrdi da nije bogat. No Ivica Todorić je, izgleda, opet promašio u svojim najavama s tužbama kojim će uzeti hrvatskoj državi, odnosno poreznim obveznicima, novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako su nam objasnili pravnici, ne vide niti jedan način na koji bi Todorić mogao tužiti državu osim uz argument da mu je cijeli koncern Agrokor nezakonito oduzet.

Ali to je na veoma klimavim nogama. Ustavni sud je već odbio njegovu žalbu, kao i mnoge druge, da je “lex Agrokor”, zakon po kojem je Todorić prepustio upravljanje Agrokorom državi, protuustavan. Dakle, zakon je ustavan i ispravan. I tu više nema žalbi. Ivica Todorić je mogao najavljivati i tužbe dok je cijeli proces nagodbe bio u tijeku. Međutim, prošli tjedan nagodba je postala pravomoćna odlukom Visokog trgovačkog suda. U Hrvatskoj, dakle, više nema mogućnosti.

Ivica Todorić 'zavapio' u panici: Dečki, što ću ako me osude?
Ivica Todorić 'zavapio' u panici: Dečki, što ću ako me osude?

- Samo teoretski bi Todorić mogao tužiti državu kad bi Ustavni sud ukinuo odluku Visokog trgovačkog suda, što nije realno. Ili kad bi neki sud Europske unije doveo nagodbu u pitanje - kaže Mićo Ljubenko, odvjetnik specijaliziran za trgovačko pravo.

Todoriću teoretski ostaje i mogućnost neke međunarodne arbitraže, no to je već najavljivao, ali ih nije pokrenuo. Sad je već debelo zakasnio.

Ali Gazda, dok čeka izručenje, ne odustaje od svoje borbe protiv premijera Andreja Plenkovića, Martine Dalić, Ante Ramljaka te ostalih savjetnika i drugih uključenih u proces nagodbe. Tako je u ponedjeljak prije promocije knjige Martine Dalić objavio zanimljivu informaciju, da ga je upravo Martina Dalić kreditirala mimo zakona.

Grmoja: Očekujem da Todorić otvori svoju 'crnu bilježnicu'
Grmoja: Očekujem da Todorić otvori svoju  'crnu bilježnicu'

- Nadam se da je u knjizi Dalić naglašeno kako je, kad je radila kao predsjednica uprave privatne banke, a ukinuto je financiranje Agrokora, banka kreditirala mene osobno, a ja Agrokor. Je li to ortakluk? - objavio je Ivica Todorić na Twitteru.

Dalić je inače bila na čelu Partner banke. HNB je zabranio financiranje Agrokora, pa bi ovo bio zaobilazni, nedopušteni način. Martina Dalić do zaključenja ovog broja nije se očitovala o toj Todorićevoj tvrdnji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a