Obavijesti

News

Komentari 15

Cijeli tjedan snijeg: Jaka bura od četvrtka, pažljivo u prometu

Cijeli tjedan snijeg: Jaka bura od četvrtka, pažljivo u prometu
1

U cijeloj će zemlji u utorak biti hladno, na kopnu će temperatura biti oko 0 °C uz slab do umjeren sjeverni vjetar, a na moru od 2 do 9 °C uz umjerenu i jaku buru. Samo će na jugu biti još malo juga

VIDEO

Nakon prošlotjedne južine i iznadprosječno visokih temperatura koje su nas pomalo razmazile i vratile u tanje kapute, ušli smo u jedan oblačan i hladan tjedan. Tako bi u utorak na kopnu mogao početi padati snijeg. Jače i češće će padati poslijepodne, a u Lici i Gorskom kotaru će novi val snijega podebljati bijeli pokrivač. 

Na obali će padati kiša, U Dalmaciji jaka i obilna, dok na sjevernom Jadranu može biti i malo snijega. Međutim, neće se primati na tlu osim u unutrašnjosti Istre gdje je srijede ujutro moguć pokrivač,od oko 10 centimetara, javljaju Vijesti.hr. 

U cijeloj će zemlji biti hladno, na kopnu će temperatura biti oko 0 °C uz slab do umjeren sjeverni vjetar, a na moru od 2 do 9 °C uz umjerenu i jaku buru. Samo će na jugu biti još malo juga.

Do kraja tjedna se snijeg očekuje i u Slavoniji, a temperature će biti blizu nule. No, uz umjeren, pred vikend i jak sjeverni vjetar, činit će se da je dosta hladnije. 

U srijedu će na obali biti oblačno, često uz kišu, osobito u Dalmaciji gdje će prolazno zapuhati jak lebić i jugo, dok će na sjevernom dijelu i dalje puhati bura, no slabija nego danas i sutra. Od četvrtka do kraja tjedna bit će promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, osobito u subotu. Kiša će biti znatno rjeđa, no ne možemo je potpuno isključiti – najveća mogućnost za nju je na otocima. Ipak, znatno više problema ponovno će stvarati bura. U četvrtak će ona naglo ojačati, imat će olujne i orkanske udare zbog kojih će gotovo sigurno biti prekida u cestovnom i pomorskom prometu, osobito oko Velebita. Zbog te će se bure činiti vrlo hladno, kao da je -8 °C.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"