Obavijesti

News

Komentari 136

Završili potragu: Pretražili su Zrmanju i nisu pronašli ništa

Završili potragu: Pretražili su Zrmanju i nisu pronašli ništa
11

Policija i GSS su pretraživali danas rukavce rijeke Zrmanje kod Bilišana u potrazi za nestalom Antonijom Bilić ili tragovima koji bi doveli do nje. Nisu ništa pronašli

VIDEO

Temeljna, interventna i krim-policija PU šibensko-kninske zajedno s GSS-om, s 10-ak vozila, dva psa tragača i šest plovila danas su od osam sati do oko 15 sati pretraživali rukavce rijeke Zrmanje kod Bilišana u potrazi za nestalom Antonijom Bilić ili tragovima koji bi doveli do nje. Nažalost, nisu pronašli ništa,a potragu sutra najvjerojatnije neće nastaviti jer su danas pretražili dio koji su planirali.

Pretraživali i plinovod 

Uz pojas kraj rijeke Zrmanje širok oko 200 metara i dug oko 1200 metara oko 40 policajaca pretraživali su i dio trase plinovoda koja je bila u završnoj fazi radova u vrijeme nestanka Antonije Bilić te su dijelovi plinovoda tada još bili otkopani.

- Nismo dobili trag od Paravinje jer nemamo više ni zakonskih mogućnosti s njim razgovarati. No danas ovdje nismo došli iz čista mira, došli smo nešto provjeriti. Nećemo stati dok Antoniju Bilić ne nađemo, a sada provjeravamo neke naše izračune, zapažanja, mišljenja, parametre, izjave i pretpostavke kako nešto ne bi ostalo neodrađeno ili nepregledano - rekao je načelnik šibensko-kninske krim policije Zdravko Sedlar koji je danas bio na terenu u Bilišanima. 

Naglasio je i kako potraga za Antonijom Bilić nikada nije stala.

- Nedavno smo bili u Ogulinu, a ima i puno pojedinačnih pregleda kao što je bilo neki dan kada je četiri ili pet policajaca pregledalo šumarak u Muću. Nisu našli tragove koje su očekivali i ta je akcija završena - rekao je Sedlar.  Rekao je i kako iz tahografa koji je Paravinja predao policiji nedostaje ključno vrijeme, odnosno jutro 7. i 8. lipnja.

- Paravinja je ostavio samo listiće koji ga 'pokrivaju' na drugim mjestima u drugo vrijeme. Naknadno smo u Đurđevcu našli tahograf bačen u smeće ali nam nije bio od neke koristi - rekao je Sedlar.  

Pretražili smo pet i pol km rijeke 

Na poziv MUP-a tražili smo Antoniju Bilić na rijeci Zrmanji između Muškovaca i Obrovca. Vodostaj rijeke je bio niži pa je ona sada bila najbolja za pretraživanje. vidjelo se i dno, a žbunje je bilo providnije. Pretražili smo pet i pol km rijeke i nismo našli ništa, rekao je Alen Zorić, pročelnik komisije za potragu u cijeloj RH. 

Pronašli ženske hlače, ali vjerojatno nisu Antonijine

Šibenski policajci su u srijedu u blizini Bilišana kod plinovoda pronašli ženske hlače no njih se, čini se, ne može povezati s nestankom Antonije Bilić sudeći prema starosti i stanju u kojem se nalaze. 

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan rekao je kako se lokacija blizu Bilišana pretraživali jer se ukazala potreba za još jednom pretragom. Nije rekao je li se u potragu krenulo zbog novih tragova ili iskaza koji su došli iz šibenskog pritvora od samog optuženika Dragana Paravinje ili s neke druge strane. 

Paravinja optužen za pokušaj silovanja i ubojstvo

Antonia Bilić (17) je nestala 7. lipnja ove godine. Posljednji su je put vidjeli kako ulazi u kamion Dragana Paravinje na mostu preko rijeke Čikole. Policija je nekoliko dana tražila Paravinju te je, između ostalog, pretraživala i mjesto Bilišane Donje te kuću u kojoj je Paravinja boravio. Paravinju su kasnije uhitili u BiH. Nakon uhićenja policiji je rekao kako je ubio Antoniju i tijelo bacio u rijeku Krku. Policija i GSS su danima pretraživali rijeku no rezultata nije bilo. 

Nakon gotovo četiri mjeseca istrage, 21. studenog Državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje (43) zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić. 

Antonijina obitelj kaže kako Draganu Paravinji ne vjeruje. Rekli su i kako nisu zadovoljni optužnicom jer dosad nije pronađen niti jedan predmet koji joj pripada. Obitelj smatra kako se ništa nije pomaknulo s mrtve točke. 

- Dok MUP ne pronađe Antoniju, obitelj neće dobiti satisfakciju sudskim procesom - poručila je Antonijina sestra Ana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...