Obavijesti

News

Komentari 52

Opijali i omamili ljude u Zadru: 'Kupili' mobitele, zemlju i stan

Opijali i omamili ljude u Zadru: 'Kupili' mobitele, zemlju i stan
1

Troje je uhićeno, dok je za dvojicom raspisana tjeralica. Oni su upoznali u Zadru muškarca (72) kojeg su opili i namamili da im prepiše zemlju, stan i sklopi nekoliko pretplatničkih ugovora za mobitel

VIDEO

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nad ljudima s karlovačkog, velikogoričkog i gospićkog područja zbog prevare, iznude i drugih kaznenih djela. 

Članovi skupine su, u međusobnom dogovoru, od ožujka do listopada prošle godine, obilazili gradske kvartove u Zadru i pomno birali žrtve starije životne dobi. Stupili bi u kontakt s njima i nudili razne ponude, ljubavne veze i brakove te ih omamili ili opili kako bi ih financijski iskoristili, javlja Antena Zadar

Nagovorili ga da kupi tri mobitela i proda zemljište 

Petero ljudi, od kojih je troje dvoje još u bijegu, upoznali su krajem ožujka prošle godine u jutarnjim satima u Zadru u jednom ugostiteljskom objektu Zadranina (72), napili ga i prevarom ga nagovorili da potpiše ugovor s teleoperaterom na dvije godine i kupi mobitel Samsung J7. Slično su napravili i tjedan dana kasnije kada su, na isti način, kupili dva Huaweija. 

Zadranina su onda odveli u ured javnog bilježnika gdje su sklopili ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u Rtini za 35 tisuća kuna, što je znatno manje od tržišne vrijednosti. Zatim je jedan od članova skupine, 41-godišnjak isto zemljište prodao kupcu iz Zagreba za 10 tisuća eura. Oštećenom nisu dali nikakav novčani iznos. 

Oteli ga i opijali dok im nije 'prodao' stan 

U rujnu su Zadranina omamili i nagovorili da sjedne s njima u automobil te ga odvezli u Lazinu Čičku, mjesto pokraj Velike Gorice, u kuću jednog od članova skupine kojem je prodao i zemljište u Rtini. U Lazini Čičkoj su ga zatočili, opijali i nisu mu dopustili da se javi svojoj obitelji. Dan kasnije odveli su ga u ured javnog bilježnika gdje je potpisao kupoprodajni ugovor za svoj stan u Zadru. 

I ovog puta su nekretninu procijenili na višestruko manji iznos, no Zadranin ni taj novac nije vidio. Već sutradan je 41-godišnjak fiktivno prodao stan kupcu za 60 tisuća eura, a "novi stanar" se na stan i uknjižio te na Općinskom sudu u Zadru pokrenuo parnični postupak za iseljenje obitelji Zadranina iz njega. 

Idućeg dana su ga u Karlovcu smjestili na bus za Zadar, gdje se i pojavio u noći sa sedmog na osmi rujna. Njegov je nestanak prethodno prijavila njegova obitelj. 

Harali i po drugim gradovima u Hrvatskoj 

Još troje članova skupine je u Zadru na isti način nagovorilo drugog Zadranina da kupi dva mobitela preko pretplatničkih ugovora i preda im. Oštećeni je dva dana kasnije prijavio prevaru. 

Zadarska policija izvijestila je kako je skupina kriminalne aktivnosti provodila i u drugim gradovima u Hrvatskoj te pozvala građane koje su prevarili da sve prijave nadležnoj policijskoj upravi. 

Skupina je prevarama stekla više od milijun kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu