Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oporba: HDZ-ov nos od Pinokija danas do Tokija!

None Foto: R.Anić

Ministar Ivan Šuker za rast duga zemlje ponovno je prozvao bivšu koalicijsku vladu. No podsjetili su ga da je HDZ ovoga puta naslijedio samog sebe

Tijekom rasprave o proračunu, ministar financija Ivan Šuker ni ovoga puta nije propustio priliku da za rast duga zemlje optuži bivšu koalicijsku vladu. SDP-ovac Nenad Stazić ministra je podsjetio da je HDZ ovoga puta naslijedio sam sebe.
- Ne bi me čudilo da na kraju mandata za visoke troškove optužite Vladu Tito-Šubašić - rekao je Stazić. Njegova stranačka kolegica Ingrid Antičević Marinović otišla je još dalje i pozvala vladajuće da za situaciju u zemlji optuže Turke. HDZ-ovce je podsjetila i na 2003. godinu kada je HDZ u kampanji zbog porasta cijena nafte tiskao plakate s Pinokijom.
- On danas ne bi stao na plakat, jer je nos od Pinokia danas do Tokija - rekla je Antičević Marinović. IDS-ov Damir Kajin upozorio je da će Hrvatska za godinu dana biti dužna kao stara Grčka.
- Mi se razbacujemo i kupujemo politički mir. Igramo se pijanih milijardera umjesto da se igramo triježnjenja i kažemo bilo je dosta - rekao je Kajin. Kritike su stigle i iz redova koalicijskih partnera HDZ-a. HSLS-ov Ivan Čehok tako je proračun nazvao korizmenim, te upozorio da napokon počnemo trošiti koliko imamo.
- Ovaj korizmeni proračun nas upozorava da ne možemo živjeti kao age ili begovi i trošiti kao pijani milijarderi. Moramo odrediti u kojim ćemo dijelovima stegnuti remen, a u kojima ćemo ulagati. Do sad smo grickali vlastitu supstancu, rekao je.

Komentari (13)
  • ma šta samo Turke,zaboravili ste Bosance i Srbe

    27. 2. 2008,   12:21
  • sto god mi komentirali, oni se dobro zabavjaju a mi sve to placamo..

    27. 2. 2008,   12:57
  • Dajte nam gladijstorske igre na Trgu bana Jelačića, pa da potonemo sa onom poznatom: \"Sanaderius, morituri te salutant!\"

    27. 2. 2008,   12:16