Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oporba zbog bazena traži ostavku gradonačelnika Pule

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Iz "Pule zajedno" prozivaju Miletića da je obmanjivao građane vezano za izgradnju gradskog bazena, na što je on najavio da će se bazen graditi u ovom mandatu

Predstavnici koalicije "Pula zajedno", koju čine SDP, HSU, SDSS, ID i ORaH i u nedjelju zajedno izlaze na izbore za mjesne izbore, u četvrtak su zatražili ostavku gradonačelnika Borisa Miletića, kojega prozivaju da je obmanjivao građane vezano za izgradnju gradskog bazena, na što je on najavio da će se bazen graditi u ovom mandatu. 

Povod zahtjevu za Miletićevom ostavkom je istraživanje koje ovih dana provodi agencija Ipsos Plus, za koju pulska oporba smatra da na vrlo nekorektan i sugestivan način putem anketnih pitanja građanima sugerira da će se u slučaju izgradnje olimpijskog bazena dodatno povećati prirez i doći do dodatnog poskupljenja. 

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić smatra da se putem ankete pokušava stvoriti alibi za nešto što gradska uprava na čelu s Miletićem već odavno želi učiniti - gradnja malog bazena na Verudi, dok struka i korisnici brojnih klubova smatraju da Pula treba dobiti olimpijski bazen.

Miletić je, pak, na svojoj konferenciji za novinare istaknuo da Grad Pula redovito provodi istraživanja potreba svojih građana, a kada je riječ o izgradnji sportske infrastrukture, onda je izgradnja gradskog bazena prvi prioritet. Dodao je da je u ovogodišnjem proračunu osigurano 1,9 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije.

- Razmatraju se četiri opcije izgradnje bazena različitih dimenzija i različitog sadržaja, a prema prvim procjenama za bazen veličine 33x25 metara, troškovi izgradnje iznose 30 milijuna kuna za bazen istih dimenzija, ali s dodatnim bazenom za neplivače i osobe s invaliditetom iznose 36 milijuna kuna. Za olimpijski bazen dimenzija 50x25 potrebno je izdvojiti 43 milijuna kuna, dok troškovi izgradnje za isti takav s dodatnim bazenom dosežu iznos od 52 milijuna kuna - rekao je Miletić. Dodao je kako je prilikom realizacije ovako velikog projekta važno voditi računa o kreditu koji se podiže i obvezama koje iz njega nastaju. 

- Bazen će se početi graditi u ovom mandatu, kao što smo i obećali - zaključio je Miletić. 

Komentari (9)
  • Crnoja je sitna riba prema muljatorima na ovim prostorima. Opet se sve zamagljuje a narodu se baca kost da se bavi trivijalnim stvarima...a REFORME...gdje su REFORMEEE???

    28. 1. 2016,   18:00
  • Ma nije Miletić nikog obmanjivao. On je poznati antifašista i domoljub.

    28. 1. 2016,   16:49
  • Ja mu se osobno divim kako ovaj čovjek manipulira ljudima neistinom,ima sredstva za dokumentaciju i kraj za ovu godinu a samo prije tri mjeseca je govorio kako će sam u Istri sve izgradit (AUTOCESTE,LOKALNE,VODOVO ITD.),da sam u pravu moram napomenuti da nije dvdeset godina uspio popraviti cestu od Učke do Labina i osobno je iz Labina,zaključak pa kad nisi sebi i svom gradu kako ćeš drugim gradovima,neka mu služi na čast

    28. 1. 2016,   17:00