Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pada ledena kiša, a A3 kod Ježeva zatvorena radi tegljača

Zbog zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog prepriječenog teretnog vozila oko 200 m poslije odmorišta Ježevo u smjeru istoka promet je obustavljen između čvorova Rugvica i Ivanić Grad, u smjeru istoka. Uskoro se očekuje prekid prometa u oba smjera na dionici između čvorova Rugvica i Ivanić Grad. Vozači se pozivaju na strpljenje i razumijevanje izvanrednih okolnosti, objavio je HAK.

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se uz ograničenje brzine na autocestama: A1 Bosiljevo-čvor Otočac, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A11 Jakuševec-Lekenik.

Za sav promet zatvorene su dionice državne ceste DC1 Udbina-Gračac i DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, zbog ledene kiše.

Zbog zimskih uvjeta trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno. Mole se vozači da ne kreću na put zbog popunjenih parkirališta na odmorištima. Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da ih na području pojedinih policijskih uprava prometna policija može isključivati iz prometa, ovisno o meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, dijelu Istre, Hrvatskog primorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U Dalmaciji pada kiša, a mjestimice ima i magle. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog primorja. Zbog niskih temperatura, ali i kiše koja se ledi u dodiru s tlom moguća je poledica. Vozače pozivamo da prilagode brzinu vožnje trenutačnim uvjetima na cesti, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet.

Komentari (18)
  • eto nama par dana prave zime sa snijegom i minusom !

    2. 3. 2018,   06:42
  • Opet ih iznenadio snijeg!! Jucer vozim za italiju ,cim su prve pahulje pocele padati odmah su ralice izasle van i pocele posipati sol. Ovu nasi kad vide da je poceo padati snijeg naruce jos par rudi u birtiji i tek onda pale kamione.

    2. 3. 2018,   08:09