Obavijesti

News

Komentari 96

Oprez! Stiže nam grmljavinsko nevrijeme, a onda toplinski val

Oprez! Stiže nam grmljavinsko nevrijeme, a onda toplinski val
1

Europski centar za oluje ESTOFEX za dio sjeverne Italije izdao je 2. stupanj upozorenja koji se odnosi na mogućnost velikog nevremena, tuče i olujnih udara. Krakovi te oluje mogli bi zahvatiti i Hrvatsku

VIDEO

Tijekom četvrtka bit će vruće, ali i nestabilno vrijeme. Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima kiše grmljavine može biti već prijepodne, a najveća vjerojatnost za olujno nevrijeme u tim krajevima je sredinom dana i poslijepodne, piše HRT.

U istočnoj Hrvatskoj tijekom četvrtka sunčano i vruće, poslijepodne i navečer mogući su pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura između 30 i 32 stupnjeva. U središnjoj Hrvatskoj malo manje toplo, ali i nestabilno uz veliku mogućnost nevremena. Na jugu Hrvatske sunčano i vruće.

Europski centar za oluje ESTOFEX za dio sjeverne Italije izdao je 2. stupanj upozorenja koji se odnosi na mogućnost velikog nevremena, tuče i olujnih udara vjetra. Krakovi te oluje mogli bi zahvatiti i Hrvatsku.

DHMZ je preko Meteoalarma izdao dva žuta upozorenja za četvrtak. Prvo se odnosi na mogućnost izraženijih pljuskova i grmljavine, a drugo na toplinski val i minimalnu noćnu temperaturu iznad 23 stupnja.

Hrvatska danas

U većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ponegdje će biti kratkotrajne kiše i pljuskova s grmljavinom, a tijekom noći je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Na dalmatinskoj obali i otocima sunčanije te uglavnom suho. U unutrašnjosti će zapuhati većinom umjeren sjeveroistočnjak, a duž obale će umjereno i jako jugo postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 32 °C, piše DHMZ.

Hrvatska sutra

Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti će još u prvom dijelu dana biti oblačnije uz ponegdje malo kiše, osobito u Slavoniji, a potom će se razvedravati. U gorju sredinom dana lokalno moguć poneki pljusak i grmljavina. Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21 na kopnu te od 20 do 25 na moru, a najviša dnevna uglavnom od 29 do 34 °C.

Od petka stabilnije, stiže toplinski val

Od petka u unutrašnjosti pretežno sunčano, za vikend i početkom idućeg tjedna raste opasnost od toplinskog vala čije se slabljenje očekuje od utorka, kad stiže više oblaka.

Na Jadranu sunčano i vruće, u ponedjeljak ponegdje i preko 35 stupnjeva. Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni, u nedjelju na sjevernom dijelu Jadrana mjestimice bura.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, za Knin, Rijeku, Split i Dubrovnik označena su posebna upozorenja od toplinskog vala. Vruće će biti i u Slavoniji i Baranji gdje će biti i do 36 stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.