Obavijesti

News

Komentari 31

Optužen da je pretukao ženu do smrti: "Sama se ozlijedila"

Optužen da je pretukao ženu do smrti: "Sama se ozlijedila"
3

Marko Vidaković (62) optužen je za teško ubojstvo supruge Šimice u obiteljskoj kući u Svetom Roku. Vidaković se do sada branio šutnjom, no sada je, na kraju suđenja, odlučio progovoriti...

VIDEO

Nakon što se godinu i pol optuženi Marko Vidaković (62) iz Svetog Roka za ubojstvo supruge Šimice branio šutnjom, u četvrtak je na samom kraju dokaznog postupka na Županijskom sudu u Karlovcu odlučio iznijeti svoju obranu.

Državno odvjetništvo Vidakovića tereti za teško ubojstvo supruge kojoj je 5. kolovoza 2014. godine u njihovoj obiteljskoj kući rukama i nogama zadao udarce po tijelu i glavi uslijed kojih je zadobila niz teških i po život opasnih ozljeda, te za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Od posljedica premlaćivanja, teške ozljede glave i mozga preminula je u zadarskoj bolnici nakon sedam dana.

Optuženi je u potpunosti priznao drugu točku optužnice da je posjedovao ilegalno oružje uz tvrdnju da nije sve njegovo, no potpuno poriče da je na smrt pretukao suprugu. Ona je u napadu zadobila čak 27 ozljeda, a njen optuženi suprug Marko danas je pred sudskim vijećem ustvrdio da si je ozljede zadala sama, uz sumnju da je moguće da ju je pretukao i netko drugi.

Iskaze svjedoka među kojima su iskazi njihove djece koja su svjedočila da je njihov otac imao problema s alkoholom, jer kada bi popio iz dobrog i dragog čovjeka se pretvarao u agresivnu osobu i tada bi maltretirao majku, zbog čega je ona u više navrata bježala od njega, Marko je nazvao lažnima.  

'Počela me psovati i udarati glavom u zid'

Poričem da bi joj ja nanio ozljede od kojih je ona umrla – ustvrdio je Vidaković te dodao da je kobnog dana popio do dvije litre vina sa prijateljem koji mu je za prodane jarića donio novac, 600 eura. Nakon toga je otišao kod susjeda i u Gračac natočiti gorivo, a kada se vratio kući, kasno navečer dočekala su ga zaključana vrata i ozlijeđena supruga Šimica. 

- Iznad oka je imala flaster ili papir, upitao sam je što joj je, rekla mi je da me nije briga. Otišao sam jesti u ljetnu kuhinju, a ona je došla za mnom i sjela na kauč. Tražila me novac jer je bila dužna do 70.000 kuna za zdravstveno, no rekao sam da mi treba za dio kosilice i da će dug riješiti, tražiti djecu da dignu krediti i vraćati im novce. Prepucavala se sa mnom, počela me psovati i rekla „ja ću tebe sredit“ i odjednom počela udarati glavom u zid. Snažno je udarila tri, četiri puta, pala joj je donja proteza i oko vrata potekla krv. Otišao sam u kuću i legao u dnevnom boravku, a ona se tuširala i legla u sobu u krevet. Ujutro je došao sin, pitao za majku. Zajedno smo otišli u sobu, on ju je otkrio, bila je gola. Ispod ruku sam vidio masnicu, te tragove krvi na rubu kreveta, jastučnici i plahti. Pozvao je Hitnu pomoć, a ja sam je obukao – ispričao je optuženi Vidaković.

'Možda ju je netko pretukao zbog novca'

Na postavljeno pitanje predsjednice sudskog vijeća sutkinje Sande Janković da je po njegovu iskazu ona pretukla samu sebe, ustvrdio je da garantira svojim životom da je tako bilo. Nakon toga je sudu ispričao da je naknadno shvatio da je iz njihove kuće nestalo njegovih 100.000 kuna, te da je netko zbog novca pretukao njegovu suprugu.

- Ne znam tko, možda je netko došao po novce – rekao je.

Na pitanja optužbe koliko je pio i je li tada agresivan, odgovorio je bi se ponekad napio i tada bi samo ležao. Odgovorio je i da je bio ljut na suprugu jer mu nije spremala doručak prije posla i da je bio ljubomoran na nju od 1982. godine jer je mislio da ga vara sa susjedom kojeg je u tri navrata zatekao u njihovoj kući nakon povratka sa posla.

Sutkinja ga je upitala i zbog čega tijekom dokaznog postupka povremeno plače, na što je odgovorio da mu je žao zbog svega što je do toga došlo, žao mu je pokojne supruge, djece i obitelji od supruge.

Završne riječi optužbe i obrane, te izricanje presude zakazano je za osam dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...