Obavijesti

News

Komentari 5

Optuženi policijski šef tražio izuzeće USKOK-a sa suđenja

Optuženi policijski šef tražio izuzeće USKOK-a sa suđenja
1

Bivši policijski šef za suzbijanje prostitucije Mislav Merkaš optužen je da je svodnicima dojavljivao podatke o racijama i na taj način u šest godina zaradio najmanje 162 tisuće eura

VIDEO

Obrana bivšeg policijskog šefa za suzbijanje prostitucije Mislava Merkaša, optuženog da je svodnicima dojavljivao podatke o racijama i na taj način u šest godina zaradio najmanje 162 tisuće eura, zatražila je izuzeće tužitelja pa ponovno nije zakazan početak suđenja u tom slučaju.

Merkaševi odvjetnici zatražili su izuzeće postupajućih zamjenika ravnatelja Uskoka, ali i ravnateljice Uskoka Tamare Laptoš te glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

O izuzeću tužitelja i ravnateljice Uskoka odlučuje glavni državni odvjetnik, dok o Cvitanovu izuzeću treba odlučiti kolegij Državnog odvjetništva.

I dok obrana smatra da na taj način štiti prava svojih branjenika tužiteljstvo se usprotivilo zahtjevu tvrdeći da je riječ o zlouporabi prava i odugovlačenju postupka u kojem je optužnica već potvrđena, a osmero od prvotnih 13-ero optuženika osuđeno je nakon nagodbi i priznanja nedjela.

Merkaša i njegove suoptuženike, među kojima mu je i supruga, Uskok tereti da su se udružili zbog primanja i davanja mita, podvođenja i pomaganja u tim nedjelima. Osim što je ostale navodno povezao u "zajedničko djelovanje" Merkeš je, po tvrdnjama tužiteljstva, "za novčanu naknadu i druge protuusluge", okrivljenicima za koje je znao da organiziraju prostituciju dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku policijskih racija usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje prostitucije.

Tužiteljstvo ističe da je vodeći zagrebački policajac za prostituciju osobama koje su mu trebale biti meta 'čuvao leđa' punih šest godina. Osim što ih je obavještavao o policijskim racijama odavao im je i podatke o tajnom nadzoru, odnosno prisluškivanju telefona i praćenju.

Tijekom istrage Merkaš je sedam mjeseci proveo u istražnom zatvoru, a potom je tužio državu protiv koje je dobio spor zbog nehumanih uvjeta u Remetincu. No, umjesto traženih 50.000 kuna, dosuđeno mu je tek 5000 kuna odštete, ali i obveza podmirenja 4972,50 kuna sudskih troškova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21