Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužili muškarca: Zapalio je kuću pa mu poginuli roditelji

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL 6

Muškarac (30) u neubrojivom stanju zbog težih duševnih smetnji zapalio kuću na Kozari putu u kojoj se ugušila njegova majka, dok je otac od zadobivenih ozljeda preminuo šest dana kasnije

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u petak optužnicu protiv 30-godišnjaka koji je 10. listopada u neubrojivom stanju zbog težih duševnih smetnji zapalio kuću na Kozari putu u kojoj se ugušila njegova majka, dok mu je nepokretni i teško bolesni otac uslijed zadobivenih ozljeda preminuo šest dana kasnije.

Okrivljenog tužiteljstvo tereti da je na dan zločina oko 2,30 sati upaljačem zapalio odjevne predmete u ormaru i potom izašao u dvorište. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a na požarištu je pronađeno mrtvo tijelo okrivljenikove majke koja je preminula uslijed akutnog trovanja ugljičnim monoksidom.

U požaru je teške opeklina kože zadobio je i okrivljenikov otac koji je prevezen u bolnicu gdje je zbog ozljeda i trovanja preminuo šest dana kasnije.

U optužnici je stavljen zahtjev da se okrivljeniku, nakon što sud utvrdi da je počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti, produlji istražni zatvor te da se uputi u zatvorsku bolnicu do okončanja kaznenog postupka.

Komentari (1)
  • tuga velika , jadnik je teško bolestan i trebalo je prije o njemu pobrinuti , ovo se ne smije događati , , mora postojati ustanova za ovakve slučajeve koji mogu nauditi ljudima , , jer ne znaju što čine , ako nema novca za to , svi dajemo od plaća i mirovina po malo i evo ustanove u skoro svakom gradu ,. ne propuštajte ono gdje je ljudski život u pitanju , svako može biti žrtva .....

    15. 2. 2019,   10:11