Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužili policajca koji je ubio mladića u nemirima u Nantesu

None Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Na mladića u ranim dvadesetim godinama koji je okrenuo automobil kako bi izbjegao policijsku kontrolu i udario policajca, pucao je drugi policajac i smrtno ga ranio

Policajac koje je u utorak navečer ubio mladića u Nantesu, na zapadu Francuske, optužen je i stavljen pod sudski nadzor, rekao je u petak navečer njegov odvjetnik.

Istražni sudac ga je optužio za nanošenje smrtonosnih ozljeda, iako mu to nije bila namjera, rekao je Laurent-Franck Lienard u poruci agenciji France presse.

Francuska vlada pozvala je na smirivanje stanja nakon sukoba policije s prosvjednicima u Nantesu u neredima zbog smrti mladog vozača koji je htio izbjeći kontrolnu točku.

Na mladića u ranim dvadesetim godinama koji je okrenuo automobil kako bi izbjegao policijsku kontrolu i udario policajca, pucao je drugi policajac i smrtno ga ranio, priopćila je policija.

Prosvjednici su zapalili automobile i bacali molotovljeve koktele na snage reda, razbijali izloge i podmetnuli vatru pod nekoliko zgrada u Nantesu na zapadu Francuske. Neredi su završili u ranim jutarnjim satima u srijedu nakon što je policija poslala pojačanje.

"Pozivam na potpuno smirivanje te da se poštuje vladavina zakona", rekla je francuska ministrica pravosuđa Nicole Belloubet za radio RTL u srijedu.

Gradonačelnica Nantesa Johanna Rolland izrazila je sućut obitelji ubijenog mladića i poručila da "policija i pravosuđe trebaju provesti cjelovitu i potpuno transparentnu istragu".

Komentari (10)
  • Predivno. Migrant napadne policajca, upuca ga se, a ostali zbog toga uništavaju grad. Ti ljudi iz dana u dan pokazuju kakvi su i da ih se nije smilo primit

    7. 7. 2018,   00:22
  • ma mislim, a kaj je trebao napraviti ovaj drugi policajac, iz podnaslova, nego pucati... pa to je napad na službenu osobu i ima se pravo braniti. posao mu i je da održava red.

    7. 7. 2018,   00:14
  • multikulturalizam. pa di su oni seriously Croatia da vide sta od europe rade oni i njima slicni

    7. 7. 2018,   00:09