Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužili policijskog inspektora za organiziranje podvođenja

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 2

Mislava Merkaša terete da je povezao ostale okrivljenike kako bi zarađivali od prostitucije. Za novčanu naknadu i druge usluge dojavljivao je o provođenju racija

Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv trinaestero ljudi zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, pomaganja u primanju mita, podvođenja i pomaganja u podvođenju.

Prvookrivljenog Mislava Merkaša, policijskog službenika Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, zaduženog za suzbijanje i prevenciju kaznenih djela povezanih s prostitucijom, terete da je, od kraja 2006. do 6. prosinca 2012., povezao ostale okrivljenike kako bi zarađivali od prostitucije

Merkaš je, za novčanu naknadu i druge protuusluge pa i seksualne usluge prostitutki, sukladno prethodnom dogovoru, okrivljenicima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga redovito dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku provođenja racija. 

Okrivljenici su povremeno informacije dobivali i od Merkaševe supruge Nataše Gudek Merkaš policijske službenice PU zagrebačke. Merkaš je odajući kada će u racije u šest godina, tvrdi Uskok, 'zaradio' 162.000 eura.

Komentari (41)
  • U MUP-u ima kriminala više nego u jednom ministarstvu. Policajac seksualno uznemiravao vozačicu, policajac u Rijeci uzimao mito, policajci švercali duhan, policajci ukrali dilerima novac, policajci prodavali podatke mafiji, policajci nezakonski uzimali dokaze, dileri oslobođeni, policajac presretačem ubio pješaka, policajci poginuli pijani u presretaču, itd, itd., Nevjerovatno koliko kriminalaca u plavom. Ostojiću, uvedi malo reda u ovo ministarstvo, pa ima više kriminalaca u MUP-u nego u cijeloj njemačkoj policiji.

    16. 12. 2013,   15:24
  • Korumpirani policajci, gnjilo da gnjilije nemože bit, dno dna, najcrniji djelovi društva, prava gangrena koju treba odsjeći!!

    16. 12. 2013,   19:45
  • "Bako ima li u selu lopova? Nema sinko otišli svi u policiju."

    16. 12. 2013,   13:26