Obavijesti

News

Komentari 185

Optužnice, pritvori...Uskokovi manekeni ušli su u drugi krug

Optužnice, pritvori...Uskokovi manekeni ušli su u drugi krug
1

I dok na zapadu odlaze iz politike zbog ‘minornih’ pogrešaka, kod nas ni milijunske afere nisu prepreka da se netko kandidira. Bandić, Čehok, Čačić...imaju zajedničko iskustvo - zatvorsko...

VIDEO

Uskokove optužnice, istrage, pa čak niti dani provedeni iza rešetaka, pojedincima nisu odmogli u osvajanju svojih gradova, općina i županija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Dapače, birači su poneke i nagradili i vratili na političku scenu. Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije poželjeli su dobrodošlicu Ivanu Čehoku i Radimiru Čačiću. Obojici je zajedničko zatvorsko iskustvo i za obojicu je ovo veliki “come back”. Bivši varaždinski gradonačelnik Čehok skoro je u nedjelju kao nezavisni kandidat odnio pobjedu već u prvom krugu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije šest godina napustio je gradonačelničku fotelju zbog tri optužnice da je oštetio Varaždin za 50 milijuna kuna, a mjesec dana proveo je u pritvoru.

Sudski proces još je u tijeku, a s 41 posto osvojenih glasova pokušat će u drugom krugu ponovno preuzeti grad.

Come back Čehoka i Čačića

- Moral je stvar koja na kraju završi na zadnjoj instanciji, vašoj savjesti. Mi ćemo grad voditi na načelima da treba biti pošten u svom radu, a moja savjest je čista - odgovorio je Čehok medijima u nedjelju nakon objave rezultata na pitanje je li moralno što se kandidirao za gradonačelnika na ovogodišnjim izborima.

U drugi krug za varaždinskog župana ide i reformist Čačić, koji iza sebe ima odležanu godinu zatvoru. Bivši čelnik HNS-a u zatvoru je završio 2013., tri godine nakon što je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi u Mađarskoj. Osuđen je na 22 mjeseca, a u zatvoru je odslužio polovicu kazne.

Isto u Karlobagu i Virovitici

Svoj dom u nekoliko je navrata Remetincem zamijenio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji za sobom vuče brojne afere i nekoliko optužnica. U aferi Agram sumnjiče ga da je oštetio Zagreb za oko 20 milijuna kuna, a u aferi Štandovi da si je navodno priskrbio nezakonitu korist od najmanje 305.000 kuna. Otvoren je i niz istraga protiv Bandićevih suradnika za pogodovanje i namještanje poslova. Nakon 16 godina na čelu grada, Zagrepčani su opet njemu dali najviše svojih glasova i poslali ga u drugi krug za svoju utvrdu.

Unatoč optužnicama i zatvorskim kaznama, u Virovitici i Karlobagu također nema nikakve promjene. Tu su HDZ-ovci nadmoćno pobijedili protivnike i zaključili borbu već u prvom krugu. Ivica Kirin u Virovitici ostaje gradonačelnik, a Ivan Tomljenović u Karlobagu načelnik. Gradonačelnika Kirina, bivšeg ministra unutarnjih poslova kojem se sudi za aferu Fimi media i tereti za zloporabu položaja i ovlasti “tešku” 7,5 milijuna kuna, ponovno je podržalo 60 posto Virovitičana. Više od njega, čak 66 posto, osvojio je Tomljenović, koji je mjesec dana proveo u istražnom zatvoru te je 2015. nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog pogodovanja tvrtki svoje supruge u gradnji šetnice u Karlobagu.

Jambo ulazi u Gradsko vijeće

Prije nekoliko mjeseci ponovno je izazvao skandal kad je uhićen zbog prijetnji stranačkom kolegi Mili Milinoviću. Najprije mu je prijetio telefonski, a potom je otišao i korak dalje pokušavši ga vozilom izgurati s ceste.

U Metkoviću HSS-ovac Stipo Gabrić Jambo nije uspio preuzeti vlast, ali je dobio dovoljno podrške građana za ulazak u Gradsko vijeće. Protiv Jamba, bivšega gradonačelnika Metkovića i neretvanskoga “kralja mandarina”, Uskok je podignuo optužnicu kojom ga se tereti da je novcem grada kupovao sadnice maslina od supruge i slao članove stranke na hodočašće u Mariju Bistricu.

Tijesna borba je i u Đakovu, gdje u drugi krug ide i nekadašnji gradonačelnik Zoran Vinković, a koji također ima teret optužnice. Vinković je prije nekoliko godina nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog lažiranih putnih troškova, a tereti ga se i za pogodovanje zakupnicima poljoprivrednog zemljišta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...