Obavijesti

News

Komentari 51

Holy: Hrvatska nije izabrala promjene, nego da ostane ista

Holy: Hrvatska nije izabrala promjene, nego da ostane ista
29

ORaH ostaje dosljedan i pošten i jedina je programska stranka u Hrvatskoj, ali građani očito za to još nisu spremni, rekla je predsjenica stranke Mirela Holy

VIDEO

>>> Posljednja informacija

23.36 ORaH-a neće biti u sljedećem sazivu Sabora, a Hrvatska nije izabrala promjene, izjavila je u nedjelju navečer predsjednica stranke Mirela Holy, nakon objave DIP-ovih neslužbenih nepotpunih rezultata izbora, po kojima nisu osvojili niti jedan saborski mandat.

- Hrvatska je odabrala ostati onakva kakva je bila, a ja ne vidim baš optimističnu sliku sljedećeg saziva Sabora - rekla je Holy novinarima u stranačkom izbornom stožeru.

Zahvalivši svim biračima koji su ih podržali, rekla je da su oni “sjeme nade za Hrvatsku”. Holy je istaknula da stranka ORaH zastupa dugoročan projekt, koji ide dalje.

- Mi se zalažemo za održivi razvoj, a on nije moguć preko noći. Građani su izabrali kako su izabrali, poštivat ćemo njihovu odluku, ali ćemo i dalje raditi na promoviranju naših ideja. S obzirom  da su nas i na ovim izborima svi krali, to je ipak neki napredak - rekla je Holy, aludirajući da su neke stranke krale njihovih programskih ideja, poput reforme javne uprave.

22.20 U ovom trenutku stvari loše izgledaju i to je bilo očekivano, kazala je u stožeru ORaH-a predsjednica stranke Mirela Holy . Dodala je kako ju rezultati ne iznenađuju te istaknula da je ORaH bio suočen s medijskom blokadom.

- ORaH ostaje dosljedan i pošten i jedina je programska stranka, ali građani očito za to još nisu spremni - rekla je Holy. Dodala je i da prema Statutu, stranka ima 90 dana od izbora da izabere novo vodstvo.

21.35 U stožer ORaH-a nešto ranije od najava stigla je predsjednica stranke. Atmosfera je odmah živnula. Mirela Holy stigla je dobro raspoložena.

Davor Puklavec/PIXSELL

21.01 U iščekivanju smo rezultata, a ankete su grubi pokazatelji stanja. ORaH je nastupio pozitivno i predstavljao svoj program, a zakočila nas je medijska blokada. Izostala je kvalitetna debata, smatra Dean Šarčević , glasnogovornik ORaH-a.

20.02 Potpredsjednik ORaH-a Davor Škrlec kazao je kako zbog rezultata izlaznih anketa ne može ''skakati od veselja'', ali se ne predaju te očekuju da će dobiti mandat.

- Izlazne ankete imaju statističku pogrešku, i mi se nadamo da je naš mandat u toj statističkoj pogrešci. Volonteri su odradili dobar posao i birači su shvatili naš potencijal, no neke stranke su nam ukrale ideje - rekao je Škrlec.

Kazao je kako će očito dva velika bloka morati koalirati, a ORaH je spreman programski podržati manjinsku vladu.

20.00 U izbornom stožeru ORaH-a očekuju da će rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP) ipak pokazati bolji rezultat za stranku i da će ORaH imati razloga za slavlje .

POGLEDAJTE VIDEO: Stanje u ORaH-ovom stožeru

Pokretanje videa...

24sata Video 00:27

Uz taktove rock glazbe, u stožeru ORaH-a u zagrebačkoj četvrti Prečko prevladava opuštena atmosfera .

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy svoj dolazak u izborni stožer najavila je za 22 sata , kada će prokomentirati  rezultate stranke na parlamentarnim izborima, na temelju DIP-ovih  prvih neslužbenih rezultata.

19.38 Potpredsjednica ORaH-a Božana Zadro komentirala je rezultate izlaznih anketa prema kojima ORaH nema niti jedan mandat u Saboru.

- Nikako nismo razočarani, ORaH se već jutros pripremio da će čekati službene rezultate. Do 22 sata u našem će stožeru biti veselo, opušteno i bez stresa - kazala je Zadro i dodala kako očekuju mandat.

Davor Puklavec/PIXSELL

19.00 - Prema rezultatima izlaznih anketa stranka ORaH nije osvojila niti jedan mandat

Stranka Održivi razvoj Hrvatske ORaH s predsjednicom Mirelom Holy rezultate parlamentarnih izbora čekat će u restoranu Servus & Shooby u zagrebačkom kvartu Prečko. U stožeru su pripremili i dva ogromna jointa.

Davor Puklavec/PIXSELL

Mirela Holy stranku je osnovala nakon što je izašla iz članstva u SDP-u u čijoj je koalicijskoj vladi bila ministrica prirode i zaštite okoliša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava