Obavijesti

News

Komentari 84

ORaH na izbore za Sabor i EU parlament izlazi samostalno

ORaH na izbore za Sabor i EU parlament izlazi samostalno
1

Vodstvo nekoliko stranaka i inicijativa nudilo je suradnju ORaH-u, ali je vodstvo ORaH-a nedvosmisleno odgovorilo da stranka nije zainteresirana za suradnju

VIDEO

ORaH će na skorašnje europske izbore, ali i na nacionalne parlamentarne izbore izaći samostalno, odnosno neće koalirati s nijednom postojećom ili još uvijek nepostojećom strankom, priopćili su iz te stranke potaknuti, kako navode, učestalim medijskim špekulacijama o mogućoj suradnju ORaH-a i drugih stranki.

Predsjednica stranke Mirela Holy u više je navrata u posljednjih dva mjeseca u intervjuima i izjavama naglašavala da je glavni prioritet ORaH u sljedeće dvije godine političko pozicioniranje stranke, dizanje vidljivosti i političke prepoznatljivosti ORaH-a u hrvatskoj javnosti, a to podrazumijeva i samostalni nastup stranke na izborima. 

ORaH kao progresivna stranka tzv. 'zelene ljevice' ima javno dostupne i transparentne dokumente (Program i Statut). Smatramo da je povezivanje ORaH-a s neoliberalnim strankama ili inicijativama koje iskazuju ambiciju postati strankama, a čije programsko-političke i organizacijsko-političke platforme (usprkos njihovoj velikoj prisutnosti u medijima) još uvijek nikome nisu poznate, nekorektno i neozbiljno.

Vodstvo nekoliko stranaka i inicijativa nudilo je suradnju ORaH-u, ali je vodstvo ORaH-a nedvosmisleno odgovorilo da stranka nije zainteresirana za suradnju, posebice ne sa strankama neoliberalnog svjetonazora i da će ORaH samostalno izaći na EU i parlamentarne izbore, dodaju u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.