Obavijesti

News

Komentari 64

ORaH stigao u Knin, a Holy su rekli da je stranka 'beba SDP-a'

ORaH stigao u Knin, a Holy su rekli da je stranka 'beba SDP-a'
4

Mirela Holy u Kninu je otvorila ogranak stranke ORaH, a neki su rekli da je zapravo beba SDP-a, ali najviše pitanja građani su uputili zbog gorućih ekoloških problema

VIDEO

Mnoštvo Kninjana iznenadilo je Mirelu Holy na subotnjoj osnivačkoj skupštini ORaH-a za taj grad.

- Jako sam sretna i iznenađena velikim interesom za ORaH u vašem gradu, jer neka tradicionalna obilježja u nekih 20-ak godina u ovim krajevima više su išla u prilog nekim, uvjetno rečeno, konzervativnijim opcijama. Veliko je iznenađenje da su se u ovako kratkom roku Kninjani uspjeli u tolikom broju uključiti u rad ORaH-a i doista očekujemo puno od Knina - rekla je Holy.

Istaknula je kako je Dalmacija regija puna potencijala kao i Knin, za iskorištavanje obnovljivih izvora električne energije, za turizam, poljoprivredu i ostale gospodarske grane kojima se može razvijati u pravcu održivog razvoja.

Na osnivačkoj skupštini predstavljen je povjerenik stranke za Grad Knin, Frane Kopilaš, te su najavljeni  unutarstranački izbori koji će se održati u rujnu, po principu jedan član - jedan glas.

- Predsjedništvo ORaH-a na kraju 2013. donijelo je  Plan rada i u tom planu smo do ljeta zacrtali formirati gradske organizacije u svim sjedištima županija i u onim gradovima u kojima se pokaže interes. Krenuli smo ambiciozno i vjerujem da ćemo ih uspjeti formirati, osim možda u Gospiću, gdje ima određenih problema.  Nemamo županijskih organizacija, već samo regionalne, jer smatramo da budućnost Hrvatske treba ići u pravcu regionalizacije, odnosno ukidanja županija i formiranja četiriju regija - rekla je Holy.

Kazala je da očekuje uspjeh na europarlamentarnim izborima i zamolila Kninjane za podršku.

- Čekaju nas izbori za Europski parlament na koje izlazimo samostalno i to će biti prvi test za ORaH. Nadamo se da ćemo u toj vrlo važnoj nacionalnoj anketi dobro proći i prijeći prag. To će biti uspjeh za stranku koja se formirala prije pet mjeseci i naravno da nam je u tom smislu nužna pomoć na terenu. Kao središnjica pružat ćemo vam podršku, jer znamo da ovaj dio Hrvatske nije baš otvoren prema progresivnim idejama. Vjerujemo da se edukacijom i osvještavanjem ljudi mogu napraviti pozitivni iskoraci. Bit je da provodimo dijalog, da pokažemo poštovanje i da ne etiketiramo one koji misle drugačije od nas - rekla je Mirela Holy.

Potpredsjednica ORaH-a Božana Zadro govorila je o teškom socijalnom položaju građana, posebno u gradu kao što je Knin. Kritizirala je najave donošenja Zakona o osobnom stečaju, ne zbog zakona, nego zbog brzine kojom se donosi i mogućnosti da on generira nove nepravde.

- ORaH smatra da je taj zakon izrazito važan i da ga se trebalo već donijeti, ali smo skeptični prema  brzom i neanaliziranom donošenju zakona samo jer je MMF rekao da se treba donijeti. Bez da je napravljena prava analiza, bojim se da tako preko koljena donesen zakon može hrvatskim građanima donijeti ono što je Zakon o predstečajnim nagodbama donio hrvatskim firmama. To je još veći prostor za manipulacije i zapravo krivi način korištenja zakona - rekla je Zadro i najavila ORaH-ov prijedlog zakona o osobnom stečaju. 

Mirela Holy i ORaH ipak nisu od brojnih okupljenih građana doživjeli samo pohvale. Morala je pojašnjavati stavove stranke o braku, obitelji i zdravstvenom odgoju, uvjeravati Kninjane da njihovi brakovi neće biti ugroženi ljudskim pravima i slobodama drugih ljudi. Neki su optužili ORaH i da je zapravo beba SDP-a, ali najviše pitanja Kninjana bilo joj je upućeno zbog gorućih ekoloških problema grada - reafirmacije ideje o gradnji hidroelektrane na Krčiću i aktualnog zagađenja Orašnice, pritoke Krke, teškim metalima. Holy je Kninjane umirila kazavši da ta elektrana sigurno neće biti izgrađena zbog gospodarske neopravdanosti projekta, te je obećala da će kao saborska zastupnica Vladi RH postaviti pisano pitanje o zagađenju, nakon čega će morati poduzeti korake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"