Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orban izbjeglicama: 'Nemojte više dolaziti, kaznit ćemo vas'

None Foto: REUTERS/PIXSELL 2

Mađarska vlada odlučila je upozoriti izbjeglice da u tu zemlju ne ulaze ilegalno i to preko novina. U libanonskom listu An-Nahar i jordanskom Al-Rai platili su oglase

Nakon što je podigla zid tj. ogradu prema Srbiji i Hrvatskoj, mađarska vlada odlučila je oštro upozoriti izbjeglice da u tu zemlju ne ulaze ilegalno i to preko novina . U najvećem libanonskom dnevnom listu An-Nahar i jordanskom Al-Rai platili su oglase .

Orbanova vlada objavila je oglas preko cijele stranice u kojem upozoravaju da sve koji pokušaju ilegalno ući u Mađarsku čekaju "najstrože moguće kazne ".

- Ne slušajte krijumčare ljudi. Mađarska neće dopustiti ilegalnim migrantima da uđu na njen teritorij - stoji u tekstu oglasa.

U Libanonu je, inače, 1,2 milijuna sirijskih izbjeglica , a u Jordanu oko 630.000 . Neki od njih izrazili su interes za odlaskom u Europu, javlja ABC News .

POGLEDAJTE VIDEO: Žica na mađarskim granicama

Mađarska je 15. rujna zatvorila granicu sa Srbijom i uvela oštrije kazne za sve koji pokušaju oštetiti ogradu ili na neki drugi način prijeći granicu. To je dovelo do preusmjeravanja izbjegličkog vala prema Hrvatskoj.

Komentari (140)
  • Orbane care -legendo dođi kod nas na vikend i poduči ovog našeg klovna kako se rade takvi poslovi

    21. 9. 2015,   13:31
  • Bravo Orban. Orbana za predsjednika EU!

    21. 9. 2015,   13:41
  • Selim se u Mađarsku.

    21. 9. 2015,   13:28