Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orban je luksuznim avionom letio na tri utakmice u Rusiju?

None Foto: Bernadett Szabo

Glasnogovornik šefa vlade Bertalan Havasi potvrdio je da Orban redovito prisustvuje nogometnim utakmicama na poziv mađarskog poslovnog čovjeka Istvana Garancsija

Mađarski premijer Viktor Orban bio je u defanzivi u četvrtak nakon što su novinari otkrili da je putovao luksuznim zrakoplovom na nogometnu utakmicu na poziv oligarha.

MAĐARSKI TURIST: 'Sramota! Orbanova kći bacila je pelenu uz cestu u Hrvatskoj'

Po istražiteljskoj stranici Atlatszo.hu, čelnik je u najmanje tri navrata putovao privatnim zrakoplovom tipa Bombardier Global 6000 u Rusiju na utakmice Svjetskog prvenstva, potom u Bugarsku da vidi mađarski klub u srpnju. Sat leta procijenjen je na pet do deset tisuća eura na toj stranici. 

Glasnogovornik šefa vlade Bertalan Havasi potvrdio je da Orban redovito prisustvuje nogometnim utakmicama na poziv mađarskog poslovnog čovjeka Istvana Garancsija, ističući da prijevozna sredstva koja mu Garancsi stavlja na raspolaganje ne stoje "ni forintu" poreznog obveznika. 

Hungarian Foreign Minister Szijjarto addresses the Human Rights Council at the United Nations in Geneva PRED UN-OVIM VIJEĆEM Mađarski ministar: 'Mi nikada nećemo biti zemlja migranata'

Aktivnosti Garancscija koji se obogatio ugovorima u javnom sektoru dovele su oporbenu stranku zelenih Dialogue for Hungary do iznošenja sumnje u "korupciju". Ona je najavila ulaganje žalbe te zatražila od parlamentarnog povjerenstva istragu o financijskim interesima Orbana.

Komentari (13)
  • Vidi ti ovo, HINA se bavi tuđim poslovima, a ne piše o plenkačevoj makinaciji i "kuhinji" sa porukama. Kak to? Nego, kaj veli njonjo, ima i on svoju "kuhinju" sa Vargom!

    27. 9. 2018,   19:42
  • INA FINANCIRA !

    27. 9. 2018,   18:14
  • Jel može za promjenu naslov bit bez upitnika?

    27. 9. 2018,   18:57