Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orban: Migrantska politika EU-a je autodestruktivna i naivna

None Foto: BERNADETT SZABO

"EU nastavlja sa svojim autodestruktivnim i naivnim politikama, oni više govore o ubrzavanju postupka raspodjele, nego o zaustavljanju migranata na Schengenskim granicama"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u petak da summit EU-a u Bratislavi nije uspio promijeniti migranstku politiku Unije koju je nazvao "autodestruktivnom i naivnom".

"EU nastavlja sa svojim autodestruktivnim i naivnim politikama, oni više govore o ubrzavanju postupka raspodjele, nego o zaustavljanju migranata na Schengenskim granicama", rekao je Orban.

Dodao je da će bez odluke Njemačke da odredi gornju granicu migranata "efekt usisavanja" i dalje privlačiti mase u Europu.

Mađarski premijer je istaknuo da se povećava pritisak na granicama i da kontrola granica izaziva velike troškove.

Orban je najavio da će se čelnici zemalja uzduž tzv. balkanske rute, uključujući Austriju i Njemačku, sastati u Beču 24. rujna.

Komentari (22)
  • Jedini drzavnik u Europi, ostalo su svi masonska gamad! Bravo Orbane!

    16. 9. 2016,   23:22
  • Da bar ovaj vodi uniju... Da je bar on glavni ...

    16. 9. 2016,   23:50
  • Vrijeme je da se pogleda istini u oči, Europski čelnici očigledno ne namjeravaju prestati islamizirati Europu. Da imaju i najmanju nakanu prestati dovlačiti nove Arape zatvorili bi granice i tek onda razmatrali daljnja rješenja, ovako se samo stvara privid da oni nešto poduzimaju dok je realnost da ne samo ne poduzimaju ništa nego još i dovlače nove teroriste u Europu. Ni uz najveću dozu optimizma nemogu vidjeti kako bi se ova situacija sa Arapima mogla pozitivno završiti...

    17. 9. 2016,   00:34