Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orban o sankcijama Europe: Poduzet ćemo pravne korake

None Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Europski parlament glasao je u srijedu o sankcioniranju Mađarske zbog ignoriranja pravila EU-a o demokraciji, građanskim pravima i korupciji, a Orban kaže da očekuje ozbiljnu pravnu raspravu o toj odluci

Mađarska vlada odlučit će u ponedjeljak o pravnim koracima glede odluke Europskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignoriranja demokratskih standarda, rekao je u petak premijer Viktor Orban.

Europski parlament glasao je u srijedu o sankcioniranju Mađarske zbog ignoriranja pravila EU-a o demokraciji, građanskim pravima i korupciji.

Orban je za državni radio rekao kako očekuje "ozbiljnu pravnu raspravu" o odluci.

Orban, jedan od najžešćih protivnika imigracije u Europsku uniju, primijetio je da su, s obzirom na to da se europski izbori održavaju sljedeće godine, dani parlamenta u sadašnjem sazivu odbrojani.

On je također kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel, nakon što je apelirala da države EU-a u četvrtak osiguraju da Frontex ima dovoljnu snagu da zaustavi ilegalnu imigraciju, u skladu s planovima Europske komisije.

"Znači plan je da se Mađarskoj, ako ne može biti prisiljena da pusti migrante sebi, moraju ukinuti prava da zaštiti svoje granice", rekao je Orban.

Oni žele iz Bruxellesa poslati plaćenike i onemogućiti našim sinovima da štite granice, rekao je. "I, ne smijemo imati ikakve iluzije, pustit će da migranti uđu", dodao je Orban.

Komentari (33)
  • bravo Orban,jedino ti vidiš o kakvim je izbjeglicama rijeć,pravom rijeći teroristima,koji su došli sranja po europi raditi,,još da mi imamao ovakvog vladara gDje bi nam bio kraj,umjesto što imamo dupelisce i poslušnike bake Merkel na vlasti,u RH.

    14. 9. 2018,   10:01
  • Neka migrante primi tko zeli...dvolicno je to...Eu liberali brinu se o migrantima,a pustaju ljude diljem Zemlje da umiru od gladi i bolesti za koje ti isti liberali imaju lijek...na prvom mjestu je Afrika...

    14. 9. 2018,   10:38
  • mi (lazno nazvana ) tzv."istocna Europa" moramo sankcionirat njih - lazove i podmetace tzv Zapadno Europske. Nekompetentnoj Aziji i Africi koja pod okriljem poilticke korektnosti i lazi dolazi u Europu rade dvorce ...nama Slavenima koji smo branili Europu 1000 godina na od Turaka i Mongola su namjenili da budemo sluge nekompetentnnih iz Azije I Afrike i cistaci Toaleta ....n.bijem vasu tzv Slobodnu Europu- za koga je slobodna ustvari?

    14. 9. 2018,   10:12