Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orban: Riješite migraciju ili će iz EU možda otići još zemalja

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Moramo težiti tome da zajamčimo da Bruxelles čuje glas svojih građana, da Bruxelles usvoji migracijsku politiku koja će zadovoljiti želje građana EU-a, kazao je Orban

Mađarski premijer Viktor Orban u srijedu je izjavio da će se zalagati za to da EU usvoji oštriju migracijsku politiku bez koje bi se Unija mogla suočiti s opasnošću da je napusti još zemalja članica. 

Orban smatra kako je pitanje migranata tako važno da si EU ne smije dopustiti da nametne svoju volju zemljama članicama, jer riskira da i još neke zemlje slijede primjer Velike Britanije koja je na referendumu odlučila napustiti Uniju. 

"Moramo težiti tome da zajamčimo da Bruxelles čuje glas svojih građana, da Bruxelles usvoji migracijsku politiku koja će zadovoljiti želje građana EU-a kako se ne bi pojavio rizik od izlaska ako se usprotive migracijskoj politici koja im se ne sviđa", kazao je mađarski premijer. 

"Ako jednog dana ljudi budu smatrali da samo izlaskom iz EU bloka mogu blokirati migracijsku politiku Bruxellesa, bit će nevolja. Naime, po onome što je kazao premijer David Cameron ja sam shvatio da se Ujedinjenom Kraljevstvu upravo to dogodilo", rekao je.

Mađarska u rujnu ili listopadu planira održati referendum o tome treba li odbaciti bilo kakve buduće obvezne kvote Bruxellesa o premještanju migranata koji masovno stižu iz zemalja poput Sirije.

Komentari (37)
  • to sam upravo i ja danas negdje napisao :) i ne namecite laznu demokraciju tipa lgbt idiotarija !

    29. 6. 2016,   18:15
  • jedino on pokušava zaštiti evropu od izbjeglica, bravo orban, a anđa ih namjerno uvozi da uništi evropu

    29. 6. 2016,   18:33
  • Zašto mi nismo blagoslovljeni jednim ovakvim političarom?

    29. 6. 2016,   18:06