Obavijesti

News

Komentari 307

Orban uvjeren: U Europu će doći 100 milijuna muslimana

Orban uvjeren: U Europu će doći 100 milijuna muslimana
1

Mađarski premijer Viktor Orban je u intervjuu za njemački Die Welt smatra da će u budućnosti u Europi biti više muslimana nego kršćana i kaže: 'Za sve smo mi krivi'

VIDEO

Čak sto milijuna migranata s Bliskog istoka, iz Azije i Afrike mađarski premijer Viktor Orban očekuje u Europi. U intervjuu za njemački Die Welt rekao je i da će u budućnosti u Europi biti više muslimana nego kršćana, prenosi Večernji list.

Tvrdi i da je filantropski stav EU i Njemačke pokrenuo val izbjeglica prema Europi.

Mi smo krivi jer smo svi zajedno, mediji, trustovi mozgova, političari, liberalnim pristupom stvorili dojam da mogu doći – kaže Orban.

'Imamo nekoliko tisuća mjesta u zatvorima'

– Mađarska policija uhitila je 200 ljudi na granici, bude li tako svaki dan, hoćete li imati mjesta u zatvorima? – pitao je mađarskog premijera novinar Boris Kalnoky.

– Da, imamo nekoliko tisuća mjesta u zatvorima – rekao je Orban.

Nabrojio je i kako vidi razlike između europske kulture i kulture izbjeglica, najavio je krizu identiteta u Europi ako se izbjegličkom krizom bude loše upravljalo.

'Očito je da će kršćani izgubiti od muslimana'

Ostane li u Europi puno muslimana, očito je da će kršćani izgubiti to natjecanje, zbog demografskih razloga. Studiozno smo proučavali što se dogodilo u zapadnim društvima. Unatoč najboljim namjerama vlasti, u tim su zemljama nastala paralelna društva, muslimanski se slojevi nisu integrirali. Žive jedni pokraj drugih – kaže Orban pa objašnjava kako nije riječ o Bogu, o tome da je netko kršćanin, a netko drugi musliman, nego o kulturi.

Riječ je o načinu života, slobodama, seksualnim navikama, jednakosti između muškaraca i žena – zaključuje Orban pa objašnjava kako muslimani stavljaju naglasak na obitelj, djecu, koheziju zajednice te naglašava da su u tome jači od nas.

– I to je razlog zašto će njih na kraju biti više. To je jednostavna matematika – ističe. Na pitanje o tome ima li Europa moralnu obvezu u izbjegličkoj krizi, odgovorio je da svi imaju tu moralnu obvezu.

– Mađarska je europska i kršćanska zemlja, to je naša kultura. Mi moramo preuzeti odgovornost i shvatiti ozbiljno svoju moralnu dužnost.

'Riječ je o održavanju naše kulture'

Međutim, prva obveza mora nam biti zaustaviti priljev migranata jer će na putu preko mora umrijeti njih 10 do 15 posto – dodao je.

Želi li održati Mađarsku etnički čistom, pitao je novinar, na što je Orban odgovorio da je malo naroda koji su tako izmiješane krvi kao što su to Mađari.

– Ali, riječ je o održavanju naše kulture. Gledamo natrag u našu vrlo dugu povijest te želimo da se tako i nastavi – rekao je. Ističe i da bi bilo pametno ne uništavati stabilne europske države.

– U Siriji smo mi Europljani i Amerikanci podržali jednu de facto nepostojeću oporbu, iako je bilo jasno da ona ne može voditi zemlju. Iz toga valja zapamtiti za kasnije: ne uništavajmo više države.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u