Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orbanove ideje: 'Sve izbjeglice treba protjerati na jedan otok'

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Mađarski premijer Viktor Orban, odlučan u borbi protiv imigracije, u četvrtak je sugerirao da bi Europska unija trebala protjerati "na otok" više od milijun ljudi...

Mađarski premijer Viktor Orban, odlučan u borbi protiv imigracije, u četvrtak je sugerirao da bi Europska unija trebala protjerati "na otok" više od milijun ljudi koji su pristigli tijekom migracijske krize 2015./16.

"Svi koji su stigli ilegalno trebali bi biti vraćeni natrag. Ne u druge zemlje EU-a nego na mjesta izvan Europske unije", rekao je Orban portalu Origo.

Orban je mislio na sve one koji još čekaju na odobrenje molbi za azilom, što je velika većina osoba koje su dospjele u EU u proteklih godinu i pol.

"Dotad bi ih trebalo držati u velikim kampovima izvan EU-a. Mogao bi to biti veliki otok ili dio sjevernoafričke obale", rekao je on.

Prošle godine Orban se nametnuo kao predvodnik antiimigracijske fronte unutar EU-a.

Komentari (91)
  • potpuna podrska gospodinu orbanu!! al i sa njima sve radikalne muslimane koji zive u Eu i zele seriatske zakone potjerat!! i neka se tamo hebu, siluju i dizu u zrak medusobno koliko god hocu!

    22. 9. 2016,   13:05
  • Ovaj mi čovjek čita misli

    22. 9. 2016,   13:01
  • ma bravo orbane legendo...da barem tzv.EU ima još pametnih političara kao ti,čovjek zastupa interese svoje zemlje i ne hebe ga nitko drugi i ništa drugo,tak treba,još jedanput bravo...

    22. 9. 2016,   12:55