Obavijesti

News

Komentari 105

'Orepić je rekao da ga zanima utrka za predsjednika države'

'Orepić je rekao da ga zanima utrka za predsjednika države'
4

Svi se mi u životu, u obitelji i ovdje nekada razilazimo u mišljenjima, no nikoga se nikada nije spriječilo da govore o onome o čemu su htjeli, ističe Panenić...

VIDEO

Negativna ocjena povjerenstva na studiju utjecaja na okoliš za izgradnju plinske termoelektrane Peruća, istaknuo je u srijedu novinarima u Hrvatskom saboru Mostov zastupnik Miro Bulj,  potvrdilo je ono što je 60 znanstvenika potpisalo, a to je da je taj projekt štetan.  

- Posljednjih godinu dana Most je bezbroj puta iznosio stav protivljenja, a govorili su nam da to radimo iz nekakvih populističkih razloga. Svi zajedno smo pokazali da možemo protiv interesnih lobija, zaustaviti štetne projekte koji su bili direktno vezani uz potpredsjednicu Vlade čiji je suprug većinski vlasnik ovog projekta - poručio je Bulj.

'Gradnju TE Peruća u ovome trenutku ne možemo prihvatiti'
'Gradnju TE Peruća u ovome trenutku ne možemo prihvatiti'

Tomislav Panenić istaknuo je kako mu je uopće žao da je došlo do toga da se raspravlja o utjecaju na okoliš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Već prije je trebalo napraviti studiju isplativosti, a istovjetni projekti u okruženju, koji se zatvaraju, pokazuju da ovakve projekte trenutno nije isplativo raditi. Dva gigabajta takvih elektrana u okruženju stavljeno je u mirovanje i najveće europske kompanije iz njih ne proizvode struju, a mi krećemo s takvim projektima - istaknuo je Panenić.

Petrov: 'Nije mi jasan Orepić'; Grmoja: 'Primio bih metak...'
Petrov: 'Nije mi jasan Orepić'; Grmoja: 'Primio bih metak...'

'Pokazalo se zašto je Most kamenčić u cipeli'

Nikola Grmoja izrazio je "zadovoljstvo što je borba Mire Bulja završila na ovakav način."
 
- Bile su razne priče kako bi se Bulja diskreditiralo, no bio je uporan. Pokazalo se zašto je Most kamenčić u cipeli - poručio je Grmoja istaknuvši kako su iza ovog projekta stajali najmoćniji ljudi iz Vlade.

- Vlasnik projekta je muž ministrice vanjskih poslova Burić i njihov interes je bio da taj projekt prođe. Vidjeli smo žestoku reakciju Martine Dalić. To je reakcije osobe koja je očito žestoko bila involvirana u ovaj projekt. Dobro je da su pokazali pravo lice i da se onda narod digao protiv ovog projekta - poručio je. 

Zahvalili su svim građanima koji su se borili protiv ovog projekta i inicijativi "Ne daj se Cetino."

Most će se i dalje suprotstavljati svemu onome što je loše u društvo, poručio je, pa makar neki rekli da je to konfliktna politika. Tom rečenicom osvrnuo se na Vlahu Orepića koji je Most prozvao zbog vođenja konfliktne politike s kojim se ne slaže i zbog čega je jučer istupio iz stranke. 

Most se raspada? Napustili ih Orepić i splitski vijećnik Pauk
Most se raspada? Napustili ih Orepić i splitski vijećnik Pauk

Grmoja: Čuo sam da Orepić želi za predsjednika

Na konferenciji su novinari upitali Mostovce vezano za Orepićevo napuštanje stranke. Na upit da li je Orepić imao ambicije da bude kandidat Mosta na izborima za predsjednika RH i da li je to razlog izlaska iz stranke, Grmoja je poručio da je čuo za to, a Panenić je istaknuo kako je s njim osobno razgovarao o tome. Otkrio je da je Orepić te ambicije imao.

- Ja sam osobno s njim razgovarao, ne na stranačkoj razini, da bi on mogao biti kandidat za predsjedničke izbore i on je potvrdno rekao da ima interes u tom smjeru. Nije konkretno rekao razloge napuštanja. Svi se mi u životu, u obitelji i ovdje nekada razilazimo u mišljenjima, no nikoga se nikada nije spriječilo da govore o onome o čemu su htjeli - rekao je Panenić.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu