Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orepić o Agrokoru: Hrvatska tu nije mogla proći bez kriminala

U intervjuu za N1 ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić govorio je o ukidanju dosadašnjeg modela ekonomije na 'hrvatski' način te o potencijalnog gospodarskom kriminalu

Istragu o potencijalnom gospodarskom kriminalu ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić opisao je kao jednu od najkompleksnijih koju je hrvatska policija ikad provela. U njoj sudjeluju, otkrio je ministar, opsežne policijske snage na čelu s USKOK-om pri čemu policija tijesno surađuje s Državnim odvjetništvom, prenosi N1.

- Agrokor je sinonim političkih, društvenih i gospodarskih odnosa nastalih nakon kriminalne privatizacije. Vjerujem da je ovo lom takvih odnosa i nadam se da će u gospodarstvu nakon Agrokora se uspostaviti normalni gospodarski, društveni i politički odnosi, kazao je Orepić.

Tome je dodao kako Hrvatsku u situaciji gdje jedna tvrtka ugrožava čitavo gospodarstvo nije mogao zaobići kriminal.

- Mi moramo biti svjesni potrebe da se procesuira i locira odgovornost te tko nas je u tu situaciju doveo i budite uvjereni mi ćemo to napraviti, kazao je Orepić.

Komentari (31)
  • Zasto se otvoreno ne kaze da je Krivoustic Sranjo faktor svakog zla u Rvackoj. Ovako se samo okolisava I stvari temeljite pljacke prebacuju na neke nepostojece rvatice

    21. 4. 2017,   21:56
  • Zašto nije Todorić več u Remetincu?

    21. 4. 2017,   21:05
  • Zašto se ne hapse inicijatori svih zala u Hrvatskoj !?

    21. 4. 2017,   20:48