Obavijesti

News

Komentari 104

'Jedva čekam kuhati na Hvaru i malo roštilja, gulaša, ribica...'

'Jedva čekam kuhati na Hvaru i malo roštilja, gulaša, ribica...'
4

Premijer Tihomir Orešković posjetio je Društvo Badel 1862 d.d. i obišao njihove proizvodne pogone. U izjavi za medije osvrnuo se na račune za ljetovanje, ali i na novo putovanje na Hvar

VIDEO

Premijer Orešković posjetio je Društvo Badel 1862 d.d. Obišao je njihove proizvodne pogone.

Sastao se s predstavnicima Badela u zgradi Uprave Društva (Vlaška 116), a nakon sastanka, dao je izjave za medije. 

Pogledajte izjave.

 

 

Premijer Orešković je čestitao upravi Badela na restrukturiranju i zaključio da se tu "puno učinilo i da Badel ima ogromni kapacitet."

Upitan može li ova vlada kao tehnička potvrditi odluku o novom strateškom partneru Badela odgovorio je da nema dvojbe.

- Napravit ćemo sve u skladu sa zakonima. Odluka koju ova vlada donese je u najboljem interesu Republike Hrvatske. Nismo prekoračili ovlasti. Sve je u skladu sa zakonima. Sve odluke koje donosimo su u skladu sa zakonima Europske unije - odgovorio je Orešković.

- Još čekam, još nisam dobio račune za ljetovanje, da ih vidim u detalje. Nisu sad sve to moji troškovi, kao što su u novinama pokazali. Kao kad idete svi na ručak, ili na večeru, tek kad vidite račun znate jeste li to vi, u principu, kupili ili potrošili - rekao je Orešković na novinarsko pitanje o podmirivanju računa za ljetovanje.

- Lako, možemo vratiti, onaj dio koji meni pripada ću vratiti vladi. Nije to tako komplicirano - odgovorio je na pitanje kako formalno planira podmiriti račune.

- Ja jedva čekam Hvar,  biti ću tamo dva tjedna s obitelji i jedva čekam tamo kuhati. Ne znam da li znate, ali sad ćete znati, volim kuhati. Baš će to biti odmor i druženje s obitelji i prijateljima, ali i sa društvom dolje. Nadam se lijepom vremenu. Planiram ići i u grad, kupiti voće i povrće i onda sam kuhati i uživati. Malo roštilja, malo gulaša, ribice, ma svašta, sve volim kuhati. Da bar imam janje, ali za to treba malo veće društvo i više vremena. To drugom prilikom. - rekao je Orešković.

Novinar ga je nakon toga upitao hoće li se povući isplata bonusa u Hrvatskim šumama i ma li negdje sličnih ugovora.

- Ja bih volio dobiti takav bonus. Nikada nisam imao takav bonus. Svaki ministar bi trebao preuzeti odgovornost. Da netko sada nije znao da će dobiti 20 puta više nego što je netko planirao, to je priča za malu djecu. Ja sam za da netko dobije realan bonus, ali opet se zna za svaku industriju kolike su neke norme, da tako kažem. Trebalo bi se definirati. Ne znam što ćemo još pronaći i što će se još pojaviti.  Takve prakse bi se trebale ugasiti - zaključio je Orešković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a