Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orešković: Još nismo dobili sve papire za slučaj Karamarko

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalija Orešković je ustvrdila da Povjerenstvo ne može donijeti odluku ako ne dobije sve bitno što je tražilo i da, sa svoje strane, postupa vrlo promptno

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković izjavila je u četvrtak da je Povjerenstvu stigla određena dokumentacija u vezi slučaja Karamarko, prije svega poslovna dokumentacija za trgovačko društvo Drimia, kojem je vlasnica Karamarkova supruga Ana Karamarko, no za donošene odluke čekaju dodatno zatraženu dokumentaciju i očitovanja.

"Još uvijek nemamo sve dokumente potrebne za donošenje odluke, pa smo zatražili dodatnu dokumentaciju i dodatna očitovanja, no za sada ne mogu precizirati što smo i od koga zatražili jer bi se time mogao kompromitirati postupak", rekla je Orešković novinarima.

Izrazila je uvjerenje da će sva dokumentacija stići na vrijeme i da će Povjerenstvo odluku donijeti prije roka o izglasavanju nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku u Hrvatskom saboru. Najavila je da će na samoj javnoj sjednici Povjerenstva, na kojoj se budu iznosili razlozi na temelju kojih se odlučuje, biti jasno što je Povjerenstvo tražilo, od koga i kada.

Orešković je ustvrdila da Povjerenstvo ne može donijeti odluku ako ne dobije sve bitno što je tražilo i da, sa svoje strane, postupa vrlo promptno. "Vjerujem da ćemo dobiti potrebne dokumente i da ćemo odluku moći donijeti na vrijeme", kazala je.

Josip Petrović, čija je tvrtka Petrius poslovala s tvrkom Drimia, dostavio je očitovanje i izrazio spremnost da, ako bude potrebno, dostavi i dokumentaciju, rekla je Orešković. Također je navela da se od Tomislava Karamarka, koji je uputio zahtjev Povjerenstvu da ispita je li bio u eventualnom sukobu interesa, dokumentacija nije niti tražila, već samo da pojasni okolnosti temeljem nekih dokumenta, s obzirom na njegovu funkciju potpredsjednika Vlade.

Hrvatski sabor o SDP-ovu prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Karamarku treba glasovati do 18. lipnja.         

Komentari (23)
  • Daj cekaj, nije li Karamarko u ponedjeljak rekao da je sve predao? =:-)) Opet on sa dokumenatcijom mulja...

    2. 6. 2016,   15:11
  • Čekaj draga, čekaj Dalija dok se dokumentacija pripravi, ujednači i na kraju uredno popegla. MOST i Petrov izlaze iz Vlade RH i to uskoro.

    2. 6. 2016,   14:32
  • I nećete, ukratko ja kad me sud pozove ili porezna, u roku 2 3 dana moram sve donijeti. Šta ne donesem spatra se da i ne postoji i da mi ne može pomoći

    2. 6. 2016,   13:27