Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orešković: Josipović se vratio u SDP iz kojeg je i pobjegao...'

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dalija Orešković istaknula je da Josipoviću nedostaje političkog vizionarstva. Dodala je i da je SDP mogao biti jaka i smislena oporba te da tada Start ne bi trebao ni nastati

Predsjednica Starta Dalija Orešković u četvrtak je u Rijeci rekla kako ne vjeruje ni u jednu političku inicijativu Ive Josipovića, jer je izgubio predsjedničke izbore od Grabar-Kitarović, nakon toga napao stranku koja ga je kandidirala i financirala, osnovao novu stranku koja je bez ikakvog uspjeha, a "sad se vratio u okrilje matične stranke iz koje je nedavno pobjegao". 

Na novinarsku zamolbu da komentira današnju izjavu Ive Josipovića o nužnosti okrupnjavanja stranaka na ljevici te o mogućnosti da Start sudjeluje u tome, Orešković je večeras rekla da Josipoviću očito nedostaje političkog vizionarstva, da kao takav ne bi mogao predstavljati ni SDP.  S druge stranke, rekla je, "da je SDP uistinu bio ono što je trebao biti- jaka i smislena oporba i jamac socijaldemokracije  Start kao takav ne bi trebao ni nastati."

CRO DEMOSKOP Kolinda, Milanović i Orešković imaju najviše potpore građana

Orešković je u četvrtak navečer bila na sastanku inicijativnog odbora za osnutak prvog ogranka stranke, za Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Ocijenila je da su ovi europski parlamentarni izbori civilizacijski referendum, za europske vrijednosti; sigurnost građana, modernu, tolerantnu i solidarnu Europu koja, kako je rekla, iščezava pred našim očima pod naletom populista i revizionista.

S druge strane, oni su i civilizacijski referendum za Hrvatsku, koja je opterećena klijentelističko-koruptivnim mrežama, ustvrdila  je Dalija Orešković. Želimo biti  ne jaka oporba nego prva snaga u državi, istaknula je.

Predstavnici stranke Start s Dalijom OreÅ¡ković na čelu predali kandidacijske liste za EU parlament DALIJA OREŠKOVIĆ 'HDZ je najodgovorniji za glib u kojem se Hrvatska sada nalazi'

Član inicijativnog odbora za osnutak riječkoga ogranka i kandidat na listi za EU parlament dirigent riječkoga HNK Igor Vlajnić rekao je kako on vjeruje isključivo u osobni napredak osobnim angažmanom. Uvijek sam želio učiniti korak naprijed, za zajednicu činiti dobro, rekao je, ocijenivši da je pravo vrijeme za promjene u državi i društvu.

Dalija Orešković je rekla da je ovoga trena najvažnije poslati poruku da Start nije zamišljen da traje kratko. "Nećemo odustati ili oslabiti tempo  ako rezultat na europskim izborima bude ispod osvajanja jednog mandata.

Zagreb:  Predstavljanje liste kandidata stranke Start za izbore Europskog parlamenta Dalija Orešković: 'Start utjelovljuje pobunu i otpor ortačkim strukturama...'

Cilj su nam parlamentarni izbori u Hrvatskoj", rekla je.

U vezi s mogućim kandidiranjem za predsjedničke izbore i suradnji sa Zoranom Milanovićem, Orešković je rekla kako su razgovarali, ali da se nisu dogovorili i da među njima ne postoji pakt. "Među nama postoje sličnost kako institucionalno urediti funkciju predsjednika države i kako ubuduće birati predsjednika, a to je u Hrvatskom saboru," rekla je odgovarajući na pitanje je li se s Milanovićem dogovorila o međusobnoj podršci.

Komentari (14)
  • Na kraju će se opet stranke na vlasti dogovoriti i podijeliti vlast da ne bi slučajno neki novi ljudi pokušali izvući ovu zemlju iz ralja bezakonja i korupcije.HDZ će osvojiti izbore...oporba opet godinama nešto grintati....dobre plaće...povlaštene mirovine a lijepa naša će se i dalje valjati po blatu. Ja vam Dalija želim puno sreće jer će vam trebati.

    12. 4. 2019,   07:16
  • dali je josipu ponestalo novca ili ga udba ponovo angažirala

    12. 4. 2019,   17:10
  • propao joj plan..........

    12. 4. 2019,   10:38