Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Orešković: Mišljenje o Šegonu ćemo iznijeti na javnoj sjednici

None Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell 3

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rekla je da zakon zabranjuje da tvrtka dužnosnika posluje s državnim tijelom u kojem je on zaposlen

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković u emisiji 'U mreži prvog' na Hrvatskom radiju rekla je kako Povjerenstvo istražuje slučaj pomoćnika ministra financija Branka Šegona, ali da će konačno mišljenje iznijeti kao kolektivno tijelo na javnoj sjednici. 

Istaknula je kako zakon zabranjuje da tvrtka dužnosnika posluje s državnim tijelom u kojem je taj dužnosnik zaposlen, ali i dodala da to tek treba utvrditi. 

Uskok: Slučaj smo proslijedili policiji još 2010. 

Podsjetimo, pitanje je li Šegon u sukobu interesa pojavilo se nakon što su mediji objavili kako su Šegonove tvrtke dobile kredit HBOR-a od 31 milijun kuna. 

Ministar Slavko Linić rekao je kako smatra da je Šegon učinio sve po propisima te da je upravljačka prava prenio na odvjetničko društvo. Ipak, na stranicama sudskog registra stoji kako tvrtkama upravlja njegov sin Toni Šegon. 

U ponedjeljak navečer iz USKOK-a su priopćili da su prijavu protiv sadašnjeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona policiji prepustili još 2010. te da je policija od Porezne uprave zatražila nadzor nad njegovom imovinom. Nadzor još nije završen. 

Komentari (37)
  • Ako imaš auto makar i 20 godina star nemožeš dobiti socijalnu pomoć ali ako si zamjenik Linića možeš dobiti 5 mil. eura.

    14. 1. 2014,   11:29
  • nije sukob interesa ako te ne ulove...ako te ulove, onda nisi bio "informiran"

    14. 1. 2014,   11:32
  • Koji lumen , genije ili nešto slično mora biti Šegon da posluje sa toliko profita u toliko tvrtki ?? Ili , koliko njegov šef ima udjela u svemu i svačemu da mu to odobrava ?

    14. 1. 2014,   12:09