Obavijesti

News

Komentari 339

Sastanak u Austriji: Orešković upoznao ulagače s reformama

Sastanak u Austriji: Orešković upoznao ulagače s reformama
8

Orešković je u Kitzbühelu sudjelovao na zatvorenom sastanku predstavnika investitora i banaka kojima je predstavio plan za smanjenje hrvatskog duga

VIDEO

Mandatar Tihomir Orešković u austrijskom Kitzbühelu sudjelovao je na zatvorenom sastanku predstavnika investitora i banaka, kojima je, kako je najavio prije odlaska, predstavio plan za smanjenje hrvatskog duga koji iznosi gotovo 90 posto BDP-a. Sastanku je nazočio i guverner HNB-a Boris Vujčić. Od izvora bliskog Tihomiru Oreškoviću doznaje se da je mandatar na međunarodnom susretu investitora, bankara i guvernera u austrijskom Kitzbuhelu, održao i kratku prezentaciju.

Detalji još nisu poznati, no sastanci novog mandatara s vodećim svjetskim investitorima trajali su gotovo čitav dan. 

Na skupu je bilo oko 80 investitora. Prvi put u ovih 17 godina koliko se konferencija održava, na njoj je bio netko iz hrvatskog političkog miljea. Kako doznaje HRT, Tihomir Orešković je na investitore ostavio dobar dojam.

Što se tiče samih ulagača, kao dva ključna hrvatska problema detektirani su izostanak gospodarskog rasta i visok javni dug. Što se tiče gospodarskog rasta, neki su pomaci ostvareni u prošloj godini, međutim visok javni dug ostaje velik problem. 

Službenih izjava nakon sastanka nije bilo, ali kako doznaje HRT Orešković je ulagačima predložio određene reforme, radikalnije u odnosu na one koje smo imali do sada u javnosti prilike čuti.

Orešković bi sutra po povratku u Zagreb trebao dati izjavu o današnjim razgovorima s pripadnicima svjetskog financijskog vrha.

Putovanje plaća HDZ

Mandatar Tihomir Orešković u Kitzbühel boravi o trošku HDZ, potvrđeno je za tportal iz te stranke. Koliko će za izlet u poznato austrijsko skijalište HDZ izdvojiti nije poznato.

Iako se pretpostavljalo da je Orešković možda u Austriju otputovao na trošak Hrvatske narodne banke jer skupu je prisustvovao i guverner Boris Vujčić iz te institucije još jučer su odbacili takvu mogućnost uz tvrdnju da u Kitzbühel nije otišao o njihovu trošku niti mu oni plaćaju ni smještaj.

Orešković je, prema tvrdnjama iz HDZ-a, u Austriju otišao jer je dobio poziv organizatora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 339
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava