Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Organizirao elitnu prostituciju, podvodio i jednu maloljetnicu

None Foto: Sanjin Strukić/Pixsell 4

Usluge su podvođene žene naplaćivale od 300 do 2000 eura, ovisno o vrsti i trajanju usluge. Dvije trećine zarade morale su dati svodniku. Klijenti su većinom bili stranci

U pritvoru šibenskog zatvora od utorka navečer se nalazi Zagrepčanin Mario Vuletić (41), koji je na području čitave Hrvatske organizirao elitnu prostituciju. Putem interneta je klijentima, uglavnom strancima, podvodio deset žena u dobi od 17 do 33 godine. Sve su hrvatske državljanke, iz Zagreba, Siska, Zadra i Osijeka. Usluge su naplaćivale od 300 do 2000 eura, ovisno o vrsti i trajanju usluge, od čega su dvije trećine davale organizatoru. 

Zagrepčanin se tereti za ukupno 11 kaznenih djela podvođenja. U razdoblju od ožujka do 22. srpnja četiri puta je seks dogovorio u dva hotela i dvije obiteljske kuće u Zagrebu, a seksualne usluge pružale su se i na Hvaru, Vodicama, Rogoznici, Makarskoj, Rijeci i Senju.

Klijentima je naplaćeno ukupno najmanje 95.000 kuna. Makro je sebi uzeo 61.000, a curama je dao samo 34.000 kuna. Prostitucija je u Zagrebu organizirana u hotelima i privatnim kućama, a na Jadranu na jahtama, u marinama, hotelima, apartmanima i hotelskim sobama. 

Kako je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Šibensko-kninske istraga se nastavlja i očekuje se podnošenje novih prijava. Za počinitelja je kazao tek da se radi o osobi koja je i dosad prijavljivana zbog različitih kaznenih djela, među ostalim i zbog prostitucije. 

Mario Vuletić je prošle godine zajedno s još petoricom suradnika uhićen zbog organiziranja prostitucije u Zagrebu. Njemu prijeti najmanje tri godine zatvora, dok će podvođene žene biti pošteđene kazni u zamjenu za svjedočenje.                            

U istrazi je sudjelovalo više policijskih uprava; splitsko-dalmatinska, zagrebačka, primorsko-goranska i ličko-senjska.

Komentari (74)
  • pitaj soraju i one sta se guze svaki dan tu koliko one zarade :)

    8. 8. 2012,   13:09
  • kap u moru, pročitaj samo plavi oglasnik gdje se na 4 strane reklamiraju, zašto policija u tom slučaju ne poduzme neke radnje.

    8. 8. 2012,   13:16
  • hmm, navodno je u st-u prije koji misec dosa pun autobus manekenki ( medju njima druga pratilja( neznam iz koje godine))u jedno od hotel za igrice sa odredjenim gostima, pa o cemu mi pricamo, tocno se zna ko se bavi i ko ovo sve organizira, ovaj je cini mi se sitna ribica koja je nekome zasmetala....

    8. 8. 2012,   13:46