Obavijesti

News

Komentari 12

Orkanska bura prevrnula kamion, čupala stabla...

Orkanska bura prevrnula kamion, čupala stabla...
29

U Križevoj ulici u splitskom Varošu sa zvonika crkve vjetar je otpuhao dasku, koja je ozlijedila prolaznicu. Zbrinuli su je liječnici u KBC-u Split

VIDEO

Nakon ovogodišnjih rekonstrukcija crvke Sv. Križa u Križevoj ulici skele su se pokazale nestabilnima, a jutros su tri pale na desetak metara udaljeni put. Jedna od njih završila je na glavi prolaznice, koju su prevezli u KBC Split. Policija je zatvorila ulicu i vrši očevid.
Olujno nevrijeme i jak vjetar od utorka stvaraju brojne probleme u prometu, ruše stabla, kontejnere i vozila te nose krovove kuća diljem Hrvatske. Zbog toga su zatvorene neke dionice na autocestama, mostovi, otkazani su neki letovi, kasne trajekti, a u gradovima se broji velika materijalna šteta. U Splitu u ulici Brune Bušića je tako skela visine četiri metra i dužine sedam metara poklopila tri automobila i još tri oštetila, što je snimio naš čitatelj Slaven Krstić iz Vojnića.
- U životu nisam doživio da bura tako jako puše. Sigurno je puhala i preko 140 km/h. Osim skele u Splitu, snimio sam i kombi u Stobreču koji je vjetar otpuhao preko dvije trake na travu i prevnuo ga na bok - kaže Krstić. Na Paškome mostu orkanska bura prevrnula je kombi, iz kojeg vozač zbog jakih naleta vjetra nije mogao izaći. Fotografiju je snimio naš čitatelj P. G..
- Išli smo pomoći vozaču i do tamo smo jedva došli. Kombi se zaustavio tik do provalije i vozač ima sreće što je živ - kaže P.G. 
Problema s burom bilo je i u Makarskoj gdje je ona na mahove dosezala i brzinu od 160 km/h. Tako je u prolazu jedne zgrade, također u Makarskoj, bura prevrtala parkirane motore. Jedan od prevrnutih skutera je i onaj čitatelja Dragana Ožića.
- Sišao sam pred zgradu i vidio svoj skuter na podu. Bura ga nije jako oštetila, samo par sitnih ogrebotina - ispričao nam je Dragan.
Prevrnula je šleper slovenskih registracijskih oznaka na Jadranskoj magistrali kraj Promajne. Ozlijeđenih nije bilo. Šleper je prepriječio dio ceste, zbog čega se promet odvijao jednim prometnim trakom. Bura je preokrenula i kombi u Makarskoj te ga odbacila na tri parkirana automobila, od kojih je jedan u vlasništvu Nevena Dragičevića, oca nogometaša Mate Dragičevića. Bura je u Makarskoj oštetila i šatore na teniskim terenima i porušila borove na gradskom groblju. Zbog jakih bočnih udara bio je zabranjen promet autobusima na kat i vozilima s prikolicom od Makarske preko Dubaca do Omiša. U Podgori je izbio požar na nepristupačnom terenu koji je ugašen brzom intervencijom više DVD-a. Bura je pokvarila i uređaj za mjerenje jačine vjetra u meteorološkoj stanici u Makarskoj pa se mjerilo ručno. Temperatura zraka iznosila je 8 Celzijevih stupnjeva, a na najvišem vrhu Biokova, Sv. Juri, tijekom noći temperatura je pala na -9 stupnjeva. Na nekim mjestima je bilo snijega višeg od 40 cm. U Solinskoj ulici u Kninu bura je iščupala stari badem, a u Baškoj Vodi dignula je krov, reklamu i tendu s broda. U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj kažu da su imali puno dojava o nanesenoj šteti i upozoravaju vozače da oprezno voze jer su ceste pune granja, srušenih znakova te smeća.
Pošteđeni nevremena nisu bili ni Slavonci. Jak vjetar srušio je stari jablan na Opel Astru ispred vojarne u Vinkovcima.
- Čuo se jak udarac. Odmah sam istrčao van i vidio drvo na automobilu. Do jutra su jablan uklonili vatrogasci - rekao je A. S.
U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da je to bila jedina intervencija zbog oluje. Šteta je nastala i u Zagrebu gdje je zbog jakog vjetra na jednoj stambenoj zgradi na Dobrom dolu napuknuo dimnjak na jednoj zgradi dok je na Medveščaku palo stablo dužine oko 20 metara te oštetilo stup javne rasvjete i prekinulo čelično uže, odnosno držač tramvajske trole. Stablo su uklonili vatrogasci, a ZET je popravio trolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu