Obavijesti

News

Komentari 158

Oružje od čak 55 milijuna eura: Vojska je dobila moćne haubice

Oružje od čak 55 milijuna eura: Vojska je dobila moćne haubice
6

Sposobnost Oružanih snaga u ovom području ovime je značajno narasla i stavlja nas na razinu najbolje opremljenih topničkih postrojbi NATO saveza, rekao je ministar obrane

VIDEO

U Remontnom zavodu na Jankomiru predstavljene su samohodne haubice PzH2000 kalibra 155 mm njemačke proizvodnje. Riječ je o prve dvije od ukupno 16 haubica koje je Ministarstvo obrane nabavilo od Njemačke. Od 16 haubica, 12 će biti u operativnoj upotrebi, jedna će služiti za obuku vozača dok će tri biti korištene za pričuvne dijelove.

 

Prezentaciji samohodnih haubica nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov, predstavnik veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u RH, brojni visoki vojni i civilni dužnosnici te predstavnici proizvođača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovim činom započinje isporuka ovog moćnog oružja u ukupnoj vrijednosti od oko 55 milijuna eura, a njegovom realizacijom je sposobnost Oružanih snaga Republike Hrvatske u ovom području značajno narasla i stavlja nas na razinu najbolje opremljenih topničkih postrojbi NATO saveza - rekao je ministar obrane Damir Krstičević, istaknuvši kako je Savezna Republika Njemačka jedan od naših vrlo važnih partnera s kojima dijelimo iste ciljeve.

Načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Mirko Šundov je naglasio važnost nabave i uvođenja u operativnu upotrebu Pantzer haubica 155mm.

- Njihovom nabavkom i ulaskom u operativnu upotrebu vatrena moć Oružanih snaga Republike Hrvatske višestruko se umnožava, a razina opremljenosti se znatno podiže i u skladu je s najbolje opremljenim vojskama Saveza, ali i šire - rekao je general zbora Šundov, istaknuvši kako samohodne haubice pridonose sposobnosti OSRH za uvjerljivo odvraćanje i odlučnu borbu protiv svake prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu RH, a to su sposobnosti kojima pridonosimo i međunarodnoj sigurnosti te stabilnosti u neposrednom i širem okružju.

Dolazak ostalih haubica u Hrvatsku planiran je do kraja 2017. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1