Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Delete' iz stranke! HDZ-ovci izbačeni zbog govora mržnje

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić i Krasnodar Raguž izbačeni su iz HDZ-a zbog poruka na WhatsAppu

24sata neslužbeno doznaje da su članovi zagrebačkog HDZ-a Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić i Krasnodar Raguž izbačeni iz stranke zbog govora mržnje, odnosno poruka na WhatsAppu.

Tako je odlučio Sud časti gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a na sjednici u četvrtak navečer. Marijan Banelli je u međuvremenu sam izašao iz stranke. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Eksluzivno doznajemo i sastav Časnog suda Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba koji je ustanovljen 2017. Predsjednica je Željka Žokalj, a članovi su Ivan Samac, Zdravka Ramljak, Domagoj Vukušić i Željko Stura

Naši sugovornici iz zagrebačkog ogranka kažu kako im nije jasno da će odgovarati neki ljudi koji uopće nisu širili mržnju, ali i kako se sada Časni sud može brzopotezno sastati, a za neke slučajeve poput Damira Škare su im potrebni mjeseci.

- Znate, od svih imena koja se spominju da će biti izbačeni, boli me kad vidim ime Vedrana Černya. To je pravi Tigar, branitelj koji je ranjavan u ratu, pravi Zagrepčanin. Prošao je sva bojišta. Kako njega mogu dirati? - pita se naš sugovornik iz HDZ-a te dodaje kako se sjeća da je svojedobno jednu grupu bio oformio i Ivan Ćelić, tajnik zagrebačkog HDZ-a koji ju je nazvao HDZ neformalno pa ne vidi nikakv problem u osnivanju Viber ili WhatsApp grupa. 

morh_nabava UOČI MANEVRA ODBORA 'Jandroković je na klubu HDZ-a 15 minuta prao Đakića i Culeja'

Tri dana nakon izbijanja afere WhatsApp, HDZ-ova grupa “Zna se HDZ” na Viber aplikaciji izgubila je šest članova, a komunikacija se smanjila za 30 posto. Slično je i s grupom “Uskoci i hajduci” na WhatsAppu, koja je također izgubila nekoliko članova.

HDZ-ovci su u tim grupama na mobilnim aplikacijama Viber i WhatsApp raspravljali o politici, ali mnogi su i prešli granicu:

“Što mu fali? Metak u čelo”. “Dragi prijatelji, vi niste racionalni. Vi znate koje bi opterećenje za proračun bilo zatvoriti tu gamad. Puno jeftinija metoda je ‘leđnog plivanja’ niz Savu. Brzo, jeftino i ekološki osviješteno”.

Komentari (156)
  • Hdz ima sud casti? Hahahaha....bas me zanima koji su kriteriji za cast? Zdrpi ,ukradi,zbrisi..

    14. 11. 2019,   19:08
  • Tko su ovi ljudi??

    14. 11. 2019,   19:20
  • kakva jeftina predstava za narod pred izbore

    14. 11. 2019,   21:35