Obavijesti

Promo sadržaj

Osigurajte kuću ili stan već od 20 kn mjesečno za 50 kvadrata

Osigurajte kuću ili stan već od 20 kn mjesečno za 50 kvadrata
3

Trebate osiguranje doma ili ne trebate, pitanje je sad? Novca za sve nikad dovoljno, pa ga je možda bolje potrošiti na nešto korisnije nego izdvajati za nešto neopipljivo, što vam vjerojatno nikad neće zatrebati

Ili hoće? Kvaka je u tome što nikad ne znate. Ovu dvojbu možete jednostavno razriješiti ako se zapitate „Mogu li si priuštiti da krenem od početka u slučaju da ostanem bez svega?“ Ako je odgovor negativan, možda je vrijeme da osiguranju doma kažete „da“ i zaštitite sve za što ste godinama naporno radili. Ovaj mali putokaz neka vam olakša put kroz šumu informacija i odabir najbolje opcije za vaš dom.

Razlika između osiguranja građevinskog dijela i kućanstva

Zamislite da je vaša kuća kutija koju okrenete naopako, sve što je ispalo iz nje pripada kućanstvu, a prazna kutija je građevinski dio. Osiguranje građevinskog dijela uključuje krov, temelje, nosive zidove, instalacije i postrojenja za vodu i grijanje, zidove i ograde na zemljištu. Za stanove u stambenim zgradama osiguravaju se samo stvari u kućanstvu ako je građevinski dio osiguran preko stambenog upravitelja. Čak i u tom slučaju obavezno provjerite koja su pokrića pokrivena u građevinskom dijelu. Osiguranjem kućanstva osiguravaju se stvari koje služe za uređenje i opremu stana, osobnu uporabu i potrošnju, umjetnički predmeti, dragocjenosti i slično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osnovni rizici i dodatna pokrića

Ako su vam u banci kredit uvjetovali policom osiguranja kućanstva i mislite da ste riješili stvar, vjerojatno se radi o osnovnim rizicima odnosno pokriću od požara. Vaš dom time nije u potpunosti osiguran. Svoj stan ili kuću možete osigurati od požara, oluje, izljeva vode, elementarnih nepogoda, udara groma, loma stakla, provalne krađe. Osiguranje pokriva i odgovornost iz posjedovanja te  privatnu odgovornost. Dodatno dom možete zaštititi od potresa. Možete ugovoriti uslugu kućne asistencije, osiguranje od vandalizma, troškove zamjenskog stana, osiguranje električnih uređaja, sustava za grijanje i hlađenje od loma, osiguranje bicikala od krađe, fotoaparata, video i filmskih kamera te osiguranje prtljage.

Pretpostavke su majka nezadovoljstva

Kad ugovarate osiguranje, dobro se raspitajte o svim pokrićima i razmislite kakva vam zaštita treba. Držite li neke dragocjene predmete u kući, posebno ih osigurajte kako u slučaju provalne krađe ne biste ostali bez dragocjenosti za koje ste mislili da su osigurane– a nisu. Svakako ne pretpostavljajte da ste osigurali sve već proučite uvjete, razgovarajte sa savjetnikom, pitajte što vas zanima. Samo tako ćete biti sigurni da je polica koju ste napravili najbolje rješenje za vaš dom, ako se dogodi šteta.

Cijena mirnog sna – već od 20 kuna za stan od 50 četvornih metara

Osiguranje doma nije velika stavka u budžetu, pogotovo kad znate da ste osigurali sve što vam je važno i noću mirno spavate. Ovisno o tome osiguravate li stan ili kuću, građevinski dio i kućanstvo ili samo kućanstvo, izračun ovisi o kvadraturi nekretnine i pokrićima koja odaberete. Primjerice, za stan u Zagrebu od 50 četvornih metara u zgradi, osnovni paket osiguranja može se ugovoriti već za iznos od 250 kuna godišnje! 

To je 20-ak kuna mjesečno u osnovnom paketu osiguranja građevinskog dijela i kućanstva koji uključuje požar, eksploziju, direktni udar groma, pad letjelice, oluju, tuču,pritisak snijega, klizanje i odron tla te odgovornost iz posjedovanja objekta. 

Najveći paket, koji uz sve nabrojane rizike uključuje i izljev vode, udar nepoznatog vozila, pomoć u katastrofama, lom stakla, indirektni udar groma, prošireno pokriće za izljev vode i za pomoć u katastrofama, vandalizam na objektu te troškove zamjenskog stana za stan jednake kvadrature koštao bi vas mjesečno 56 kuna. Dom možete odmah osigurati online odabirom jednog od tri paketa ili zatražite da vas kontaktira UNIQA savjetnik.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive