Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osijek: Bijesni konj ugrizao djevojku za ruku i uginuo

None Foto: Petar Krlović

Hrvatski veterinarski institut iz Zagreba je, nakon pregleda uzoraka poslanih na analizu, potvrdio da je uginuli konj Cezar bio zaražen bjesnoćom

Uginućem jedanaestogodišnjega hrvatskog toplokrvnjaka Neptuna prije 10-ak dana u osječkom prigradskom naselju Sarvašu mjestom je brzo zavladao strah. Neptun, koga su svi zvali Cezar, bio je ljubimac sela i brojni mještani su dolazili s njim u kontakt. Protiv bjesnoće se moralo cijepiti ipak znatno manje ljudi. Izravan kontakt s Cezarom imalo je njih desetak.
- Konj je bio smješten na našoj farmi, na oko kilometar od obiteljske kuće, a koja se nalazi izvan naselja. Iako je sve ograđeno, pretpostavlja se da ga je zarazila bijesna lisica - priča Štefanija Drčec, koja je još u šoku zbog smrti svojeg ljubimca.
Hrvatski veterinarski institut iz Zagreba je, nakon pregleda uzoraka poslanih na analizu, potvrdio da je Cezar bio zaražen bjesnoćom. Štefanija se šali da još jedino nju nisu cijepili protiv bjesnoće jer nikome nije ni stalo do nje. No Štefanija teško prikiriva zabrinutost za svoju unuku Meri, maturanticu, koju je konj ugrizao za ruku. Osječki veterinari koji su uzimali uzorke uginuloga konja na analizu tvrde da nikad nisu u svojoj praksi imali uginuće konja od bjesnoće.

Komentari (3)
  • E to se zove smrtonosan ugriz

    19. 5. 2008,   16:01
  • bas tako,ugrizes zenu i umres,pa sad razmislite

    19. 5. 2008,   17:24
  • Ugriz zadovoljstva :D

    19. 5. 2008,   21:20